ΣΠΟΡ

Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 85-86: Πέρασε από το Κάουνας και ετοιμάζεται για Μόναχο

Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 85-86: Πέρασε από το Κάουνας και ετοιμάζεται για Μόναχο

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έβαλε τέλος στα άσχημα αποτελέσματα στην Euroleague και επικράτησε 86-85 της Ζαλγκίρις στο Κάουνας. 

Το «τριφύλλι» πέρασε νικηφόρα από το Κάουνας,για την 9η αγωνιστική της διοργάνωσης, βελτιώνοντας σε 5-4 το ρεκόρ του και υποχρεώνοντας τους Λιθουανούς στην έκτη ήττα τους.

Ηγετική εμφάνιση από τον Νικ Καλάθη, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους, 12 ασίστ και 5 ριμπάουντ, σημειώνοντας με τα πέντε εύστοχα τρίποντα του ρεκόρ καριέρας στη Euroleague (το προηγούμενο ήταν 4 από τις 25/4/2018, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης).

Η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ άρχισε να… ξεχρεώνει κάποιες από τις κακές ήττες που έκανε το προηγούμενο διάστημα στην Euroleague κι αυτό θα συμβαίνει όσο συνεχίζει να κερδίζει και μακριά από το ΟΑΚΑ.

Το «τριφύλλι» είναι στο 5-4 μετά από εννέα αγωνιστικές και την Παρασκευή έχει μπροστά του μια ακόμα πρόκληση, αφού αντιμετωπίζει στο Μόναχο τη Μπάγερν.

Εκεί όπου θα πάει με πολύ καλύτερη ψυχολογία και λιγότερο άγχος, έχοντας πάρει το πρώτο ματς της «διαβολοβδομάδας» και δείχνοντας πως μπορεί από εδώ και πέρα να βελτιώνεται συνεχώς.

Η Ζαλγκίρις ξεκίνησε το παιχνίδι «χτυπώντας» στη ρακέτα με τον Ζακ Λεντέι να τα κάνει… όλα για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους και να προκαλεί προβλήματα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Όλα αυτά μέχρι να πάρει… μπροστά ο Νικ Καλάθης. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ήταν… καυτός από την περιφέρεια ενώ έφτασε και στα συνηθισμένα του στάνταρ στη δημιουργία, βοηθώντας τους «πράσινους» να προσπεράσουν και να κλείσουν με προβάδισμα (19-16) το πρώτο δεκάλεπτο.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να βρίσκει λύσεις και από τους Παπαγιάννη και Παππά, με τον Καλάθη να συνεχίζει τον… βομβαρδισμό από την περιφέρεια.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έκλεισε το ημίχρονο με buzzer beater και 4/6 τρίποντα, οδηγώντας τους νταμπλούχους Ελλάδας στα αποδυτήρια με +8 (41-33). Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, ο Καλάθης το… έπιασε από εκεί που το άφησε. Συνέχισε τόσο να σκοράρει όσο και να δημιουργεί, βάζοντας στην… εξίσωση και τους Παπαπέτρου και Τόμας.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε να προηγηθεί ακόμα και με +15 (61-46, τρία πριν το τέλος της περιόδου), με τον Λεκαβίτσιους να προσπαθεί και να κρατάει στο παιχνίδι την ομάδα του Γιασικεβίτσιους. Οι «πράσινοι» μπήκαν με +9 (64-53) στην τελευταία περίοδο, όπου κρατούσαν το προβάδισμα χάρη στην καθοδήγηση του αρχηγού του. Από τα μισά του δεκαλέπτου κι έπειτα, οι τρεις ρέφερι έκαναν… ό,τι μπορούσαν για να επαναφέρουν τη Ζαλγκίρις στο παιχνίδι. Εν μέρει τα κατάφεραν με απίθανα σφυρίγματα, «οδηγώντας» τον Καλάθη σε πέντε φάουλ και αποβολή στα τελευταία λεπτά, αλλά και με το φάουλ… ανακάλυψη πάνω στον Τζόνσον στα 2’’ πριν το τέλος που έδωσε τρεις βολές και… ελπίδα στη Ζαλγκίρις.

Με τον Φριντέτ να είναι ψύχραιμος από τη γραμμή, όπως και οι Παππάς και Ράις κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του.

Με το 86-85 στο ταμπλό και περίπου ένα δευτερόλεπτο στο ρολόι, ο Ράις πήγε ξανά στις βολές, αστόχησε και στις δυο με τον χρόνο να κυλά και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να φεύγει νικητής από τη Λιθουανία και να φτάνει στο 5-3 στη φετινή Euroleague.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ