Ο Τάσος Μπουντούρης εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου, με τραύματα στο κεφάλι και το θώρακα, καθώς και με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του, μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε.

Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, o Τάσος Μπουντούρης οδηγώντας τη μηχανή του επιχείρησε να αποφύγει ένα προπορευόμενο όχημα στην παραλιακή. Ωστόσο, έχασε το έλεγχο της μηχανής και προσέκρουσε σε άλλο όχημα που βρισκόταν μπροστά του.

Μάλιστα, οδηγός του οχήματος πάνω στο οποίο έπεσε ο Τάσος Μπουντούρης ήταν ένας άλλος άνθρωπος του αθλητισμού, ο προπονητής κολύμβησης, Νίκος Γέμελος.

Όπως είπε ο ίδιος, στο όχημα ήταν μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του.

«Άκουσα έναν δυνατό θόρυβο και κάτι να με χτυπάει από πίσω. Στο αυτοκίνητο ήταν η γυναίκα μου και η κόρη μου. Δεν τραυματίστηκε κανείς μας. Κατέβηκα αμέσως κάτω», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Γέμελος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είδα τον συνεπιβάτη της μηχανής να είναι πάνω από τον Μπουντούρη χωρίς να ξέρω εκείνη τη στιγμή ότι ήταν ο Τάσος. Όταν πλησίασα πιο κοντά συνειδητοποίησα ότι ήταν εκείνος. Ήταν σοκ για μένα. Μαθαίνω ότι είναι σε σταθερή κατάσταση και εύχομαι από καρδιάς να πάνε όλα καλά» συμπλήρωσε ο κ. Γέμελος.

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Οι γιατροί ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, ωστόσο σημειώνουν ότι οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την υγεία του Τάσου Μπουντούρη, καθώς συνεχίζει να βρίσκεται υπό μηχανική υποστήριξη η αναπνοή του.

Με έξοδα της Ομοσπονδίας

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση για τη νοσηλεία του Τάσου Μπουντούρη σε ιδιωτικό νοσοκομείο, σημειώνοντας πως έγινε καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι σε δημόσιο νοσοκομείο και πως αναλαμβάνει όλα τα έξοδα νοσηλείας.

«Παγωμένος είναι ο ιστιοπλοϊκός κόσμος για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα του Τάσου Μπουντούρη χθες το βράδυ στον Άλιμο. Από την πρώτη στιγμή η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία βρέθηκε στο πλευρό του στο Γενικό Κρατικό. Κι επειδή το νοσοκομείο δεν διέθετε κρεβάτι στην εντατική μονάδα, με πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ Απόστολου Παπαθανασίου κι αφού συμφώνησαν και τα δύο παιδιά του ο Θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας μεταφέρθηκε στο Μετροπόλιταν με έξοδα της Ομοσπονδίας. Από νωρίς το πρωί η ΕΙΟ ενημέρωσε σχετικά τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο (ο Τάσος είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αεροπορίας) και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, έτσι ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ο Μπουντούρης να μεταφερθεί σε εντατική μονάδα δημόσιου νοσοκομείου. Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου για την μεταφορά του Τάσου, πάντα βέβαια με την σύμφωνη γνώμη των ιατρών».

Διαβάστε επίσης