ΣΠΟΡ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Σέντρα τον Μάιο στα γήπεδα της Bundesliga;

Κορωνοϊός - Γερμανία: Σέντρα τον Μάιο στα γήπεδα της Bundesliga;
AP Images

Είναι αρκετά πιθανό το γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να ξεκινήσει σύντομα, καθώς αναμένεται το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση για να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές στα γήπεδα της χώρας. 

Σύμφωνα με το καλό σενάριο, τα παιχνίδια της Bundesliga θα ξεκινήσουν στις 9 Μαΐου και όλοι οι αγώνες αυτής της αγωνιστικής θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Η Γερμανία, εξάλλου, θεωρείται μία από τις χώρες που έχουν χειριστεί εξαιρετικά το θέμα του κορωνοϊού, ωστόσο το γεγονός ότι έχει γύρω στα 153.000 κρούσματα και 5.575 θανάτους δεν αφήνει κανέναν σε ηρεμία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί και με τους 16 τοπικούς ηγέτες της χώρας στις 30 Απριλίου, προκειμένου να συζητηθεί η περαιτέρω αύξηση ή χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας που έχουν ισχύ μέχρι και τις 3 Μαΐου.

Παρόλα αυτά η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πριν από λίγες μέρες την ανησυχία της για πιθανό πισωγύρισμα της κατάστασης σε περίπτωση χαλάρωσης.

«Σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της κρίσης αλλά είναι η αλήθεια. Δεν έχουμε πλησιάσει καν στο τέλος», επεσήμανε.

Για την ώρα πάντως και εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα, υπάρχει η σκέψη στο γήπεδο, να παρευρίσκονται το πολύ 213 άτομα, μεταξύ των οποίων οι 98 θα είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και οι 115 διάσπαρτοι στις κερκίδες. Την ίδια ώρα, 109 άτομα της ασφάλειας θα περιφρουρούν τον εξωτερικό χώρο του γηπέδου, αποτρέποντας -κυρίως φιλάθλους- να μαζευτούν έξω από αυτό.

Τονίζεται πως κάθε ομάδα θα έχει έναν υπεύθυνο υγείας που θα διασφαλίζει ότι όλοι οι παίκτες έχουν εξεταστεί και χαίρουν άκρας υγείας, ενώ σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στον COVID-19 θα γίνεται αμέσως γνωστό στις Αρχές σε συνεργασία με το εκάστοτε κλαμπ.

Μένει πλέον να δούμε αν θα δώσει η κυβέρνηση την έγκριση για να ξεκινήσει και πάλι το ποδόσφαιρο στη Γερμανία.

Bundesliga ready to resume in May pending approval from German government, by Matias Grez and Aleks Klosok, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ