ΣΠΟΡ

Κορωνοϊός: Πήρε το «πράσινο φως» και περιμένει την κυβέρνηση η Serie A

Κορωνοϊός: Πήρε το «πράσινο φως» και περιμένει την κυβέρνηση η Serie A
ΑP PHOTO

Έτοιμη να επιστρέψει στη δράση είναι η ιταλική λίγκα που έβαλε «λουκέτο» λόγω του κορωνοϊού.

Υπέρ της επανέναρξης της σεζόν στις 13 Ιουνίου τάχθηκαν οι ομάδες της Serie A, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Τετάρτης, ωστόσο η τελική απόφαση θα παρθεί από την κυβέρνηση της χώρας.

Το πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας στην Ιταλία έχει διακοπεί από τις 9 Μαρτίου, λόγω της πανδημίας, με την κυβέρνηση να έχει δώσει άδεια στους συλλόγους για να αρχίσουν ομαδικές προπονήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα (18/05). Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση δεν έχει αποφασιστεί εάν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα, έστω και χωρίς την παρουσία θεατών.

«Αν και η επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων είναι υπό σκέψη, η ημερομηνία της 13ης Ιουνίου για την επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι η ιδανικότερη ... σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα για την προστασία των παικτών και όλων των εμπλεκομένων» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Serie A.

Επίσης η Λίγκα γνωστοποίησε ότι οι σύλλογοι κάλεσαν τους κατόχους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων «να τηρήσουν τις προθεσμίες πληρωμής που ορίζονται στις συμβάσεις, προκειμένου να διατηρήσουν μια εποικοδομητική σχέση μαζί τους».

Επέστρεψε στο Τορίνο ο Ραμπιό

Την ίδια ώρα, ο Αντριάν Ραμπιό επέστρεψε σε ιταλικό έδαφος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, και θα ξεκινήσει καραντίνα 14 ημερών προτού μπορέσει να συνεχίσει την προπόνηση με τη Γιουβέντους.

Ο Γάλλος μέσος είχε προσπαθήσει να αναβάλει την επιστροφή στο Τορίνο και ήταν ο μόνος παίκτης εκτός από τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν, στον οποίο δόθηκε άδεια για να είναι με την άρρωστη μητέρα του στην Αργεντινή, ο οποίος δεν είχε ακόμη επιστρέψει από το εξωτερικό.

Αν και η ομαδική προπόνηση μπορεί να συνεχιστεί για την ομάδα τη Δευτέρα, ο Ραμπιό ξεκινά την υποχρεωτική περίοδο καραντίνας του. Στη συνέχεια θα υποβληθεί σε δύο τεστ για τον COVID-19 και σε μια εξέταση αίματος πριν του επιτραπεί να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του, γεγονός που αναμένεται να συμβεί περίπου στις 27 Μαΐου.

Ωστόσο, η ένταση με τη Γιουβέντους παραμένει, ειδικά μετά την ανάρτηση του παίκτη στο Instagram. «Όταν συνειδητοποιήσεις ότι ήταν η τελευταία σου ημέρα… απεργία!», έγραψε ο διεθνής μέσος.

Σύμφωνα με το Sky Sport Italia ο παίκτης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο σύλλογο, πριν του επιτραπεί να επιστρέψει στην ομάδα.

Η Έβερτον και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν συνδεθεί επανειλημμένα με μια κίνηση προς αυτόν τη θερινή μεταγραφική περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι ο Ραμπιό είχε αποκτηθεί πέρυσι από τη Γιουβέντους, ως ελεύθερος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ