ΣΠΟΡ

Τέννις: Με φόρα μπήκε η Μαρία Σάκκαρη στο Τσάρλεστον (vid)

Τέννις: Με φόρα μπήκε η Μαρία Σάκκαρη στο Τσάρλεστον (vid)
Επιστροφή σε φόρμα η Μαρία Σάκκαρη Reuters / Edgar Su

Με σπουδαία νίκη και καλή εμφάνιση ξεκίνησε η Μαρία Σάκκαρη στο Τσάρλεστον και το τουρνουά που διοργανώνει η αυτοκινητοβιομηχανία της Volvo. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε την Αμερικανίδα Ντέιβις με 2-0 σετ και πέρασε στο β γύρο.

Μετά την παρουσία της στον γ γύρο (32) του Αυστραλιανού OPEN, η Μαρία Σάκκαρη έχασε απρόσμενα στον β γύρο του Indian Wells από την άγνωστη Κολομβιανή Μαρίνιο (ν.116) και στη συνέχεια έδωσε μόλις έναν αγώνα με την επίσης άγνωστη Ρωσίδα Ποτάποβα στο Miami Open.

https://www.instagram.com/p/p

Οι ήττες της την έφεραν από την θέση 84 ξανά χαμηλά, στο νούμερο 91, αλλά στο Τσάρλεστον εμφανίστηκε αποφασισμένη να ανεβεί και πάλι. Η Αμερικανίδα Λορίν Ντέιβις (ν.35 στον κόσμο) ήταν το πρώτο της θύμα με 2-0 σετ (7-5, 6-4) μετά από 1.44 ώρα αγώνα. Η Σάκκαρη πήρε το πρώτο σετ μετά από μεγάλη μάχη, προηγήθηκε με 5-2 στο 2ο και παρότι η αντίπαλός αντέδρασε, ήταν ψύχραιμη στο 5-4 σπάζοντας το σερβίς της Ντέιβις και παίρνοντας την πρόκριση για τους 32 του τουρνουά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Οσταπένκο από τη Λεττονία (ν.66) και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στους 16, όπου λογικά θα την περιμένει ένα από τα κορυφαλια ονόματα του γυναικείου τέννις, η Ρωσίδα Βέσνινα (ν. 14 και περυσινή φιναλίστ στο τουρνουά).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ