ΣΠΟΡ

Super League: Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος - Tα ντέρμπυ και οι τιμωρίες

Super League: Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος - Tα ντέρμπυ και οι τιμωρίες
Κλήρωση με εκκρεμότητες για το νέο πρωτάθλημα της Super League EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Super League έγινε την Πέμπτη. Παρότι ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και οι αγωνιστικές, η διοργανώτρια αρχή θα συνεδριάσει και την ερχόμενη εβδομάδα για να βρεθεί λύση στα τηλεοπτικά, αλλά και να οριστικοποιηθεί η προκήρυξη.

Οι συζητήσεις με τη NOVA θα συνεχιστούν εκ νέου, ώστε να μπορέσει να βρεθεί η "χρυσή τομή", μετά το αίτημα του συνδρομητικού για μείωση 18% στο τίμημα, αλλά και για να καθοριστεί ο οριστικός τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος (εάν θα ισχύσουν τα Playoffs και για την ανάδειξη του πρωταθλητή, που σχετίζεται και με την αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων).

4181020


(Ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Στράτος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Η πρεμιέρα των ομάδων

Το διήμερο 19-20 Αυγούστου θεωρητικά θα εκκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Super League, εφόσον λυθούν όλα τα προβλήματα. Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα ξεκινήσουν εντός έδρας, ενώ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ εκτός.

1η αγωνιστική

Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης
Ξάνθη - Λαμία
Πλατανιάς - Παναθηναϊκός
ΑΕΚ - Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός - ΑΕΛ
Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ
Κέρκυρα - Πανιώνιος

4181032


(Η 1η αγωνιστική - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Τα ντέρμπυ του Big 4

Από την 5η αγωνιστική θα ξεκινήσουν τα ντέρμπυ των "τεσσάρων μεγάλων" με το ΑΕΚ-Ολυμπιακός, και θα συνεχιστούν με "διασπορά" των κορυφάιων αγώνων ανά αγωνιστικές.

5η αγωνιστική: ΑΕΚ - Ολυμπιακός
8η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
9η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
10η αγωνιστική: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
11η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
14η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

4181104


(ΠΛάνο από τη διαδικασία της κλήρωσης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Τα "άδεια γήπεδα"

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κήρυξε απαράδεκτη την δίωξη που ασκήθηκε στις 16-05-2017 κατά του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Πλατανιά και ως εκ τούτου "μηδένισε" την ποινή των τριών αγωνιστικών, που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό. Την ίδια στιγμή γνωστοποίησε ότι διαβιβάζει την υπόθεση στον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης για περαιτέρω ενέργειες. Οι ερυθρόλευκοι έτσι θα ξεκινήσουν με 2 αγωνιστικές τιμωρίας της έδρας, η ΑΕΚ με 3, ο Παναθηναϊκός με 1 και ο ΠΑΟΚ με 7.

1 4181035


(Το τρόπαιο και η μπάλα του νέου πρωταθλήματος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Η Ένωση είναι η "άτυχη" της υπόθεσης καθώς θα δώσει πιθανότατα χωρίς κόσμο το ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό (εκτός αν έχει προκύψει αγώνας Κυπέλλου). Θα έχει παίξει σίγουρα χωρίς τους οπαδούς της με Παναιτωλικό (1η αγωνιστική) και ΑΕΛ (3η). Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει σίγουρα Κέρκυρα (2η), Παναιτωλικό (4η), ΠΑΣ Γιάννινα (5η), Λαμία (7η), Αστέρα Τρίπολης (9η), Ατρόμητο (11η) κεκλεισμένων των θυρών, και πιθανότατα μια ομάδα στο Κύπελλο. Οπότε, την 14η αγωνιστική θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό με κόσμο. Ο Ολυμπιακός με ΑΕΛ (1η) και Αστέρα Τρίπολης (4η) και ο Παναθηναϊκός το Λεβαδειακό (2η).

(Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του πρωταθλήματος)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ