Παγκόσμιο πρωτάθλημα FINA: Στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο ο Γκολομέεφ
Για 2η συνεχόμενη διοργάνωση ο Κριστιάν Γκολομέεφ κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει τον 5ο καλύτερο χρόνο από τους 8 αθλητές του τελικού, που θα γίνει αύριο Σάββατο στη Βουδαπέστη, προτελευταία ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.
Μετά το πανελλήνιο ρεκόρ στον πρωινό προκριματικό με 21.69, ο Γκολομέεφ ήταν με 21.71 2ος στη β ημιτελική σειρά των 50 ελεύθερο και κατάφερε να βρεθεί στους 8 πιο γρήγορους κολυμβητές του κόσμου (Σάββατο 29/7, 18.39).

(Σπουδαία εμφάνιση του Κριστιάν Γκολομέεφ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Tibor Illyes)
Το 2015 στο Καζάν είχε καταφέρει να είναι 7ος στον τελικό και με μια νέα κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ, ο Γκολομέεφ μπορεί να έχει βλέψεις ακόμη και για το βάθρο.

(ΟΙ 8 αθλητές του τελικού των 50 μέτρων ελεύθερο)
Αυτός είναι και ο πρώτος τελικός για τους Έλληνες κολυμβητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς είχε προηγηθεί η 9η θέση του Βαζαίου στα 200 μέτρα μικτής ατομικής, παρά το εντυπωσιακό πανελλήνιο ρεκόρ.
Απελαύνει τον Ρουμάνο πρόξενο η Μόσχα μετά το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στην Κονστάντζα
20:53
Το αρχαιότερο γυναικείο νεκροταφείο στον κόσμο και η θεωρία για έναν προϊστορικό φεμινισμό
20:45
LIVE Βενεζουέλα: Πάνω από 30.000 οι αγνοούμενοι - Τουλάχιστον 188 οι νεκροί από τους σεισμούς
20:40
Βενεζουέλα: Χειροκροτήματα και συγκίνηση μετά από απεγκλωβισμό ανθρώπου από τα συντρίμμια
20:38