ΣΠΟΡ

La Liga: Κανονικά ο αγώνας της Μπαρτσελόνα με τη Λας Πάλμας, αλλά χωρίς κόσμο

La Liga: Κανονικά ο αγώνας της Μπαρτσελόνα με τη Λας Πάλμας, αλλά χωρίς κόσμο
Το δημοψήφισμα οδήγησε αρχικά σε αναβολή και στη συνέχεια κεκλεισμένων των θυρών τον αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Λας Πάλμας REUTERS / ALBERT GEA

Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και οι αναταραχές που από το πρωί σημειώνονται σε όλη την Καταλονία οδήγησαν σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο και τελικά στην τέλεση του αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Λας Πάλμας για το Ισπανικό Πρωτάθλημα, αλλά χωρίς κόσμο. 

Παρά το αίτημα της Μπαρτσελόνα προς την Ισπανική Ομοσπονδία από νωρίς το πρωί, χρειάστηκε να φτάσουμε περίπου μία ώρα πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης για να αποφασιστεί ή όχι η αναβολή της για λόγους ασφαλείας. Η Ομοσπονδία και η Λίγκα έριχναν το μπαλάκι στην Αστυνομία και περίπου 1 ώρα πριν τη σέντρα (17.15) φάνηκε ότι οδεύουμε σε αναβολή.

17494669 copy


(Αρχικά αναβλήθηκε ο αγώνας της Μπαρτσελόνα με τη Λας Πάλμας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TONI ALBIR)

Οι αστυνομικές αρχές της Καταλονίας δεν μπορούσαν να δώσουν διαβεβαιώσεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα (σχεδόν όλες οι δυνάμεις ήταν στην περιφέρεια για την τήρηση της τάξης) και ο πρόεδρος Γιόζιπ Μπαρτομέου θα ανακοίνωνε ότι η αναμέτρηση δε θα ξεκινούσε. Έπρεπε όμως να υπάρχει η απόφαση της Αστυνομίας, αλλιώς η Μπαρτσελόνα κινδύνευε με αφαίρεση 6 βαθμών.

17494859


(Οι περισσότεροι παίκτες της Μπαρτσελόνα ήθελαν να γίνει το ματς - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TONI ALBIR)

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πάντως συγκεντρώθηκαν κανονικά στα αποδυτήρια και μάλιστα σύμφωνα με πηγές της Marca ήθελαν να αγωνιστούν κανονικά. Κάτι που ανακοίνωσαν στον πρόεδρο του συλλόγου επιταχύνοντας τις εξελίξεις. Όχι όμως όλοι, με την Ισπανική εφημερίδα να αναφέρει ότι ο Πικέ ήταν εναντίον της διεξαγωγής του αγώνα, σε μια συμβολική κίνηση του συλλόγου.

2017 10 01T135615Z 366667318 RC1254246580 RTRMADP 3 SPAIN POLITICS CATALONIA


(Οι φίλαθλοι περίμεναν έξω από το γήπεδο - Πηγή: REUTERS / ALBERT GEA)

Την ίδια ώρα ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο, περιμένοντας την επίσημη ανακοίνωση της αναβολής. Οι ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα είχαν την πληροφορία, ότι θα υπάρξει εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έτσι αποφασίστηκ τελικά, λίγο μετά τις 16.30 να διεξαχθεί ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών.

2017 10 01T132453Z 387695806 RC1E4C352600 RTRMADP 3 SPAIN POLITICS CATALONIA


(Το Καμπ Νόου λίγο μετά τις 16.00 - Πηγή: REUTERS / ALBERT GEA)

Δέκα λεπτά πριν τις 17.00 ο σύλλογος ενημέρωσε επίσημα ότι το ματς θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο. Καταδίκασε τα επεισόδια στην Καταλονία και επέρριψε ευθύνες στη Λίγκα, που δεν ανέβαλε το παιχνίδι, θέλοντας να αιτιολογήσει την απόφασή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ