ΑΓΟΡΕΣ

Η τεχνολογία blockchain μπορεί να οδηγήσει σε ένα Ελληνικό Ψηφιακό Χρηματιστήριο

Η τεχνολογία blockchain μπορεί να οδηγήσει σε ένα Ελληνικό Ψηφιακό Χρηματιστήριο
CNN Greece, Κώστας Πλιάκος

Τις δυνατότητες ανάδειξης μιας νέας ψηφιακής χρηματιστηριακής αγοράς αλλά και μιας ευρωπαϊκής Silicon Valey με τη βοήθεια της τεχνολογίας blockchain ανέδειξε το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το Blockchain που πραγματοποιήθηκε στο Athens Grand Hyatt Hotel

Η τεχνολογία Blockchain βρίσκει εφαρμογή σε πολλούς τομείς ενώ δίνει λύσεις για big data, smart contracts, κρυπτονομίσματα, ασφάλεια προσωπικών δεδομένων, ψηφιακή διακυβέρνηση, ναυτιλία, μεταφορές, εφοδιαστική αλυσίδα κ.α καθιστώντας τις συναλλαγές μας πιο γρήγορες και ασφαλείς.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι κρατικών οργανισμών αλλά και εταιριών τεχνολογίας από την Ελλάδα και από χώρες όπως τον Καναδά την Κίνα ενώ υπεγράφη και μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του Timecoin Foundation και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Timecoin Foundation κ. Κερλ Μαρξ, που συμμετείχε στο συνέδριο η εξέλιξη του της τεχνολογίας blockchain και η χρήση του στις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα δημιουργούν νέα δεδομένα στις συναλλαγές και στις επενδύσεις.

Το Timecoin Foundation επιδιώκει τη δημιουργία ενός Χρηματιστηρίου Ειδικών Νομισμάτων (Security Token Exchange) που θα βρίσκεται υπό την εποπτεία της ελληνικής κυβέρνησης, αποσκοπώντας στην προσέλκυση μεγάλου αριθμού επενδυτών και οπαδών των ψηφιακών νομισμάτων. Όπως είπε ο κ. Κερλ, «To Ασφαλές Ηλεκτρονικό Χρηματιστήριο είναι ένας σημαντικός παράγοντας της αγοράς, δεν υπάρχουν πολλά τέτοια ήδη χρηματιστηρίων στον κόσμο. Εμείς επιλέξαμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα και να δημιουργήσουμε εδώ το πρώτο Ασφαλές Ηλεκτρονικό Χρηματιστήριο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Ευελπιστούμε να έχουμε την υποστήριξη της Ελλάδας για την γρήγορη έναρξη και αποπεράτωση του έργου αυτού, ούτως ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να φέρουμε επενδυτές από το εξωτερικό. Φυσικά είναι ευπρόσδεκτες και οι Ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων».

Αυτό που επίσης συζητήθηκε στο συνέδριο είναι η προοπτική της δημιουργίας μια ευρωπαϊκής Silicon Valley της “Chronos” όπως θα ονομάζεται που θα φιλοξενεί πάνω από 100 εταιρίες υψηλής τεχνολογίας απ’ όλο τον κόσμο, (συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων δεδομένων, της τεχνητής νοημοσύνης, του Blockchain, της βιομηχανικής κτλ. ).
Αυτό θα δημιουργήσει σύμφωνα με την Timecoin Foundation μια επενδυτική επανάσταση στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ