ΑΓΟΡΕΣ

ΗΠΑ: Η εισβολή στο Καπιτώλιο «φρέναρε» το ράλι στα Χρηματιστήρια

ΗΠΑ: Η εισβολή στο Καπιτώλιο «φρέναρε» το ράλι στα Χρηματιστήρια
Yπήρξαν μαζικές εντολές αγοράς για εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης αλλά και τράπεζες. AP Photo/Mark Lennihan, File

Τα πρωτοφανή επεισόδια στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέκοψαν το ράλι των χρηματιστηριακών δεικτών που είχε τροφοδοτήσει η προοπτική ελέγχου της Γερουσίας από τους Δημοκρατικούς.

Έτσι, μολονότι ενδοσυνεδριακά ο δείκτης Dow Jones είχε ξεπεράσει για πρώτη φορά στην ιστορία του τις 31.000 μονάδες έκλεισε εν τέλει στις 30.829 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,44% ή κατά 437 μονάδες.

Αντίστοιχα, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,57% ή 21 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 3.748 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,61% και διαμορφώθηκε στις 12.740 μονάδες.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές ο έλεγχος και της Γερουσίας από τους Δημοκρατικούς θα διευκόλυνε τα προγράμματα ενίσχυσης της οικονομίας με διάθεση κρατικού χρήματος για ενίσχυση της ανάπτυξης. Έτσι υπήρξαν μαζικές εντολές αγοράς για εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης αλλά και τράπεζες που εκτιμάται ότι θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από την ανάκαμψη της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν σημαντικά κέρδη στη σκιά της έγκρισης του εμβολίου της Moderna από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Συγκεκριμένα στη Γερμανία ο δείκτης DAX έκλεισε με άνοδο 1,76%, στο Παρίσι ο CAC 40 με άνοδο 1,19%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε ράλι 3,47% ενώ με κέρδη 1,78% έκλεισε ο Πανευρωπαϊκός Δείκτης Euro Stoxx 50.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ