ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Από ρεκόρ σε ρεκόρ – Ξεπέρασε και τα 41.000 δολάρια

Bitcoin: Από ρεκόρ σε ρεκόρ – Ξεπέρασε και τα 41.000 δολάρια
Συνολικά η αξία των κρυπτονομισμάτων έχει ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. AP Photo

Νέο ρεκόρ καταγράφει σήμερα το κρυπτονόμισμα Bitcoin, καθώς η αξία του ξεπέρασε τις 41.000 δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Σημειώνεται ότι χθες έκανε νέο ρεκόρ, σπάζοντας το ψυχολογικό φράγμα των 40.000 δολαρίων, ενώ έχει κερδίσει περισσότερα από 10.000 δολάρια από την αρχή του χρόνου!

Η πίεση που δέχεται το δολάριο αλλά και οι μαζικές αγορές Bitcoin και από θεσμικούς πλέον επενδυτές έχουν εκτινάξει την αξία του. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με το coindesk.com, λίγο πριν τις 2μμ ώρα Ελλάδος ένα Bitcoin άξιζε 41.091,37 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 9,21% σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο.

Αντίστοιχα, το Ethereum διαπραγματεύεται στα 1.248 δολάρια καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 4,39% σε ημερήσια βάση. Συνολικά η αξία των κρυπτονομισμάτων έχει ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Διφορούμενες προβλέψεις

Η αλματώδης αύξηση του Bitcoin, το οποίο το 2020 είδε την αξία του να εκτινάσσεται κατά 280% έχει προκαλέσει πλήθος προβλέψεων από αναλυτές που εκτιμούν ότι μπορεί να ξεπεράσει και τα 100.000 δολάρια μέσα στο έτος. Έτσι, ακόμα και βετεράνοι των αγορών μετατρέπουν ένα μέρος του χαρτοφυλακίου τους σε Bitcoin ως «αντίδοτο» στα μηδενικά επιτόκια καταθέσεων αλλά και στις αρνητικές αποδόσεις των ομολόγων.

Εντούτοις, η εκτίναξη της αξίας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κάνει πολλούς να μιλούν για «φούσκα», η οποία -όταν θα σκάσει- θα προκαλέσει απώλειες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων σε όσους έχουν «ποντάρει» στο ψηφιακό νόμισμα.

Μολονότι κανείς πλέον δεν αμφισβητεί την αξία της τεχνολογίας Blockchain στην οποία βασίζεται το Bitcoin, η έλλειψη ελέγχου, η τεράστια μεταβλητότητα και το γεγονός πλέον ότι τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται στο στόχαστρο των Κεντρικών Τραπεζών προβληματίζουν μεγάλο κομμάτι των αναλυτών.

Εντούτοις, στην πράξη, όσοι είχαν μπει από νωρίς στο «τρενάκι του τρόμου» που είναι το Bitcoin απολαμβάνουν σήμερα υπερκέρδη εκατομμυρίων δολαρίων χάρη στην ξέφρενη πορεία του κρυπτονομίσματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ