ΑΓΟΡΕΣ

Σε ελεύθερη πτώση το Bitcoin: Χάνει 17% και υποχωρεί στα 23.000 δολάρια

Σε ελεύθερη πτώση το Bitcoin: Χάνει 17% και υποχωρεί στα 23.000 δολάρια
Το Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 23.000 δολάρια, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020 INTIME

Πτώση 50% καταγράφει από τις αρχές του 2022 το Bitcoin, το οποίο σήμερα κινείται στην περιοχή των 23.000 ευρώ, με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 442 δισ. δολάρια.

Το Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 23.000 δολάρια τη Δευτέρα, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020, καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν μαζικά τις θέσεις τους σε κρυπτονομίσματα.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο βρέθηκε να διαπραγματεύεται έως τα 22.764 δολάρια, με ημερήσιες απώλειες άνω του 17%.

Το τελευταίο τριήμερο περισσότερα από 200 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση έχουν χαθεί από ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έπεσε κάτω από το 1 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι μακροοικονομικοί παράγοντες συμβάλλουν στην πτωτική τάση στις αγορές των κρυπτονομισμάτων, με τον αχαλίνωτο πληθωρισμό να συνεχίζεται και τις κεντρικές τράπεζες να αυξάνουν τα επιτόκιά τους για να ελέγξουν τις αυξανόμενες τιμές.

Προβλήματα με Binance και Celsius Network

Μέσα στην ευρύτερη αναταραχή η Binance, - το κορυφαίο παγκοσμίως ανταλλακτήριο κρύπτο- προχώρησε σε διακοπή των αναλήψεων Bitcoin, υποστηρίζοντας ότι «μια παρτίδα συναλλαγών Bitcoin κόλλησε» λόγω των χαμηλών τελών συναλλαγών, «με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση» από το δίκτυο.

Αρχικά ο ιδρυτής και CEO της Binance Τσανκγπένγκ Ζιάο σε tweet του σημείωσε ότι το όλο πρόβλημα θα επιλυόταν σε περίπου 30 λεπτά. Σύντομα όμως επανήλθε επισημαίνοντας ότι «πρόκειται να πάρει παραπάνω χρόνο σε σχέση με την αρχική μου εκτίμηση, η επιδιόρθωση του προβλήματος».

Νωρίτερα η αμερικανο-ισραηλινή εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων Celsius Network είχε πως διακόπτει τις αναλήψεις και τις μεταφορές μεταξύ λογαριασμών, λόγω των «ακραίων συνθηκών στην αγοράς».

Η εξέλιξη αυτή θορύβησε τους επενδυτές, καθώς το Celsius Network, το οποίο συγκέντρωσε 750 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση στα τέλη του περασμένου έτους, είναι ένας σημαντικός παίκτης στον δανεισμό κρυπτονομισμάτων. Προσφέρει έντοκα προϊόντα σε πελάτες που καταθέτουν τα κρυπτονομίσματα τους στην εταιρεία και δανείζει κρυπτονομίσματα σε όσους θέλουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ