ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Υποχωρεί στην περιοχή των 18.000 δολαρίων

Bitcoin: Υποχωρεί στην περιοχή των 18.000 δολαρίων
Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 59% από τις αρχές του 2022 Pixabay

Πτώση σχεδόν 7% καταγράφει το Bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να προσπαθεί να κρατήσει τα 18.000 δολάρια.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 18.762 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 359 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 59% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 75% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Η πίστη στην ανάκαμψη των παγκόσμιων μετοχών από τα χαμηλά του Ιουνίου αρχίζει να κλονίζεται λόγω της δέσμευσης της Fed να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, στραγγίζοντας την ρευστότητα.

Κύριοι παράγοντες που εξωθούν τη Fed σε νέα σκλήρυνση της νομισματικής της πολιτικής είναι οι εντεινόμενες προσδοκίες για περαιτέρω επιτάχυνση του πληθωρισμού και προπαντός η κλιμακούμενη ανησυχία για το ενδεχόμενο να οδηγείται η αμερικανική οικονομία σε ύφεση.

O πληθωρισμός στις ΗΠΑ παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία σαράντα χρόνια, παρά την προσωρινή αποκλιμάκωση που φάνηκε να παρουσιάζουν οι πληθωριστικές πιέσεις τον προηγούμενο μήνα.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, παρόλο που οι τιμές του φυσικού αερίου συνέβαλαν ώστε οι καταναλωτές να πάρουν μια μικρή ανάσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθεί ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών, αυξήθηκε κατά 0,1% για τον μήνα και 8,3% το προηγούμενο έτος.

Εξαιρουμένου του ασταθούς κόστους τροφίμων και ενέργειας, ο ΔΤΚ αυξήθηκε 0,6% από τον Ιούλιο και 6,3% από τον ίδιο μήνα το 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ