ΑΓΟΡΕΣ

Αλλαγή κλίματος στις αγορές μετά από το τριήμερο κερδών

Αλλαγή κλίματος στις αγορές μετά από το τριήμερο κερδών
Μετά από τρεις συνεδριάσεις ανόδου και συνολικά κέρδη 4,29% στην εγχώρια αγορά, σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών «διορθώνει» INTIME NEWS

Πορεία διόρθωσης ακολουθεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τιμές των μετοχών να καταγράφουν ήπιες πτωτικές τάσεις, χωρίς όμως να απομακρύνονται πολύ από τις 850 μονάδες.

Μετά από τρεις συνεδριάσεις ανόδου στην εγχώρια αγορά, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 4,29%, ο Γενικός Δείκτης Τιμών, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 848,17 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,34% με τζίρο 49,83 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε πτώση 0,50% στις 397,89 μονάδες, παρά την άνοδο που σημείωσε ενδοσυνεδριακά.

Συγκεκριμένα, οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών σημείωσαν άνοδο κατά 0,1%, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο και τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της εταιρίας ημιαγωγών ASML, Σημειώνεται πως η μετοχή της ASML Holding NV ενισχύθηκε κατά 5,5%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις και κέρδη για το τρίτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ευρωαγορές εξετάζουν τη δημοσίευση του βρετανικού πληθωρισμού για τον Σεπτέμβριο, ο οποίος κατέγραψε άνοδο 10,1%, από 9,9% τον προηγούμενο μήνα, με ώθηση κυρίως από την άνοδο στις τιμές των τροφίμων, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 14,6% σε ετήσιο επίπεδο.

Στο ευρύτερο πλαίσιο οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί 20-21/10 και θα δώσει τη νέα «γραμμή» της Ευρώπης στην κρίση της Ενέργειας, με φόντο τη χθεσινή πρόταση της Κομισιόν.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το φυσικό αέριο, η τιμή του οποίου κατέγραψε σημαντική αποκλιμάκωση με πτώση πάνω από 33% σε ένα μήνα, στην ευρωπαϊκή αγορά. Μάλιστα, τα τελευταία 24ωρα έχει φτάσει στα 113 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Το πρωί της Τετάρτης, η τιμή του σημείωσε άνοδο κατά 4,2% στα 118 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Πλέον μένει να φανεί, αν και οι αμερικανικές αγορές ακολουθήσουν το μοτίβο και γυρίσουν σε πτώση μετά την σημαντική άνοδο που καταγράφηκε στο κλείσιμο της συνεδρίασης την Τρίτη το βράδυ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ