ΑΓΟΡΕΣ

Timur Turlov για αρχάριους επενδυτές: Πρέπει να ξέρουν γιατί μπαίνουν σε μια αγορά

Timur Turlov για αρχάριους επενδυτές: Πρέπει να ξέρουν γιατί μπαίνουν σε μια αγορά
1ο Ετήσιο Φόρουμ για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές

Αν κάποιος αγοράζει μετοχές επενδύοντας τις οικονομίες του, θα πρέπει να είναι προσεκτικός και να επικεντρωθεί σε αγορές με χαμηλό ρίσκο, τουλάχιστον στην αρχή.

Αυτό δήλωσε στο CNN GREECE ο ιδρυτής της Freedom Finance, Timur Turlov, στο πλαίσιο του 1ου Ετήσιου Φόρουμ για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο στις 24/11.

Το CNN GREECE βρέθηκε στο φόρουμ με θέμα την ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών αγορών και συζήτησε με τον κ. Timur Turlov για τις τάσεις στις online επενδύσεις.

Την ώρα που οι διαδικτυακές αγοραπωλησίες μετοχών κερδίζει έδαφος μέσα από online πλατφόρμες και εφαρμογές, μεταξύ «αρχάριων» επενδυτών με μικρά κεφάλαια, ο κ. Timur Turlov προειδοποιεί για τα ρίσκα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και τους συμβουλεύει να είναι προσεκτικοί.

«Εξαρτάται πάντα από τις ανάγκες του επενδυτή. Είναι χρήσιμο να είναι κανείς ειλικρινής με τον εαυτό του και γιατί μπαίνει σε μια αγορά.

»Αν έρχεται για να στοιχηματίσει, τότε το πιθανότερο είναι πως θα χάσει τα χρήματα του και θα κερδίσει κάποια συναισθήματα.

Ωστόσο, αν έρχεται για να επενδύσει τις οικονομίες του, τότε θα πρέπει να είναι προσεκτικός και να επικεντρωθεί σε αγορές με χαμηλό ρίσκο, όπως είναι ο τεχνολογικός κλάδος και τα ETFs (Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια)».

Παράλληλα, ο ιδρυτής της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην επενδυτική τραπεζική, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και τις υπηρεσίες κεφαλαιαγορών συμβουλεύει όσους δεν έχουν μεγάλη εμπειρία σε αυτού του είδους τις αγορές να προτιμούν μακροπρόθεσμες επενδύσεις και να μην ρισκάρουν πολύ, ωστόσο προειδοποίησε πως αντίστοιχα δεν πρέπει να μην ρισκάρουν και καθόλου.

«Άλλωστε, το να μην ρισκάρεις καθόλου, μερικές φορές σημαίνει πως ρισκάρεις πολύ. Το να αποφεύγεις κάθε μορφή ρίσκου, είναι ρίσκο από μόνο του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Ελλάδα, ο κ. Turlov, δήλωσε πως στόχος της Freedom Finance είναι να αναπτυχθεί και να επεκταθεί στην ελληνική αγορά: «είναι ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και πρόσθεσε πως «στην ελληνική αγορά έχουμε και μια εξαιρετική ομάδα να δουλεύει εκεί και αυτός είναι βασικός παράγοντας της επιτυχίας μας».

«Το τι προϊόντα αναπτύσσουμε σε κάθε χώρα εξαρτάται από τις ανάγκες και τις δυνατότητες της αγοράς της εκάστοτε χώρας», τόνισε.

«Στόχος για το 2023 να γίνουμε μέλη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και τα νέα προϊόντα της Freedom Finance Europe να τα φέρουμε και στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο Γιώργος Καραγεώργος, Head of Representative Office στην Ελλάδα, Freedom Finance Europe.

Στην ομιλία του στο 1ο Ετήσιο Φόρουμ για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές, ο Timur Turlov, επικεφαλής της Freedom Holding Corp., ανέδειξε με σαφήνεια την σημαντικότητα της ανάπτυξη καινοτόμων χρηματοοικονομικών τεχνολογιών εν μέσω της αστάθειας και των πληθωριστικών πιέσεων που ταλανίζουν την παγκόσμια οικονομία, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η αντιστροφή της αγοράς θα συμβεί νωρίτερα από ό,τι περιμένουν όλοι. Στιγμές αβεβαιότητας σαν κι αυτή παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές. Ιστορικά, κάθε υφεσιακή τάση ακολουθείται από άνοδο των τιμών των μετοχών σε νέα υψηλά. Και αυτό ακριβώς είναι που προσελκύει νέους ιδιώτες επενδυτές στην αγορά».

Ο κ. Turlov αναφέρθηκε επίσης στην ταχεία ανάπτυξη του οικοσυστήματος της Freedom Holding, το οποίο περιλαμβάνει πλέον μια σειρά από εύχρηστες και αποτελεσματικές καινοτόμες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και προϊόντα όπως: ηλεκτρονική ασφάλιση, στεγαστικά δάνεια, δάνεια για αγορά αυτοκινήτου, καθώς και μια κάρτα πληρωμής με άμεση πρόσβαση σε επενδυτικό λογαριασμό.

Σημειώνεται πως η Freedom Holding, αποχώρησε από τη Ρωσία μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ έχει ολοκληρώσει την εκποίηση των δραστηριοτήτων της στη ρωσική αγορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ