ΑΓΟΡΕΣ

Κάτω από τα 125 δολάρια η μετοχή της Tesla - Τέλος στο «ξεπούλημα» βάζει ο Μασκ

Κάτω από τα 125 δολάρια η μετοχή της Tesla - Τέλος στο «ξεπούλημα» βάζει ο Μασκ
Κερδισμένοι κατά 14 δισ. δολάρια φαίνεται πως είναι οι short sellers AP

Κάτω από τα 125 δολάρια έπεσε η μετοχή της Tesla για πρώτη φορά σε διάστημα δύο ετών, καθώς η αξία της εταιρείας πέφτει κάτω από τα 400 δισ. δολάρια και πλέον κινδυνεύει να χάσει τη θέση της μεταξύ των κορυφαίων 10 εταιρειών του δείκτη S&P 500.

Η μετοχή του δημοφιλούς κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατέγραψε κατακόρυφη πτώση φέτος με φόντο την εξαγορά του Twitter από τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, Ίλον Μασκ. Μέχρι την Πέμπτη 22/12 η μετοχή σημείωνε απώλειες επί πέντε συνεχόμενες ημέρες.

Κερδισμένοι από την αποδυνάμωση της μετοχής φαίνεται πως είναι οι short sellers, οι επενδυτές δηλαδή που «στοιχηματίζουν» στην πτώση των τιμών των χρεογράφων, καθώς μετρούν έσοδα σχεδόν 14 δισ. δολαρίων από την στιγμή που ο Μασκ συμφώνησε να αγοράσει το Twitter, σύμφωνα με το Marketwatch.

Σημειώνεται πως η αξία της Tesla στην αγορά έπεσε κάτω από το όριο του μισού τρισεκατομμυρίου δολαρίων για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2020, ύφεση που οφείλεται εν μέρει και στις αθρόες πωλήσεις μετοχών από τον Μασκ, ο οποίος εξήγησε ότι χρειαζόταν ρευστότητα για να προετοιμαστεί για ένα απροσδιόριστο «χειρότερο δυνατό σενάριο».

Μασκ: Δεν θα πουλήσω άλλες μετοχές για τα επόμενα δύο χρόνια

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει άλλες μετοχές της Tesla για τα επόμενα περίπου δύο χρόνια, βάζοντας τέλος στο φετινό «ξεπούλημα» μετοχών αξίας σχεδόν 40 δισ. δολάρια, στην προσπάθεια του χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο CEO της Tesla έχει κάνει ανάλογες δηλώσει, αλλάζοντας γνώμη στην πορεία, ωστόσο τα σχόλιά του προκάλεσαν την άνοδο της μετοχής της Tesla κατά 3,5% μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Αν συνεχιστούν τα κέρδη και κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, τότε η μετοχή ενδέχεται να σπάσει το πενταήμερο πτωτικό σερί.

«Δεν θα πουλήσω μετοχές για τα επόμενα – δεν ξέρω- δύο χρόνια από σήμερα, σίγουρα όχι την επόμενη χρονιά σε καμία περίπτωση και πιθανότατα όχι και τη μεθεπόμενη», ανέφερε ο Μασκ απαντώντας σε ερώτηση επενδυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ