ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρές απώλειες 2,2% στο Χρηματιστήριο Αθηνών - «Βουτιά» σε Ευρώπη και Wall Street

Ισχυρές απώλειες 2,2% στο Χρηματιστήριο Αθηνών - «Βουτιά» σε Ευρώπη και Wall Street
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τον στόχο των 1.000 μονάδων Getty Images / Chris Hondros / Staff

Στις πιέσεις των διεθνών αγορών υπέκυψε το Χρηματιστήριο Αθηνών στην συνεδρίαση της Πέμπτης σημειώνοντας ισχυρές απώλειες κατά 2,2% και φτάνοντας στις 967,76 μονάδες, με τζίρο στα 105,85 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τον στόχο των 1.000 μονάδων, ξεκινώντας την ημέρα με ήπια διόρθωση που ενδοσυνεδριακά ενισχύθηκε σημαντικά, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των Χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η υποχώρηση του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 έφτασε στο 1,41% στις 17:16 της Πέμπτης, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις οικονομικές προβλέψεις του έτους, οι οποίες είναι και ένα από τα σημαντικά θέματα στην «ατζέντα» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Νταβός αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το CNBC.

Στην άλλη άκρη του ατλαντικού, η Wall Street συνεχίζει να καταγράφει απώλειες, καθώς τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας δεν κατάφεραν να κατευνάσουν την ανησυχία των επενδυτών για τα επόμενα βήματα της FED. Αντίθετα, όπως εκτίμησε ο επικεφαλής της JP Morgan, Τζέιμι Ντιμόν, η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα βασικά επιτόκια της ώστε να μειώσει τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, την ίδια ώρα, ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,48%, ο S&P 500 έχανε 0,60% και ο Nasdaq έπεσε κατά 0,73% Υπενθυμίζεται πως ο διευρυμένος S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης 18/1 με πτώση 1,56%, στην χειρότερη ημερήσια επίδοσή του από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Άλμα 117,80% στο Χρηματιστήριο Ενέργειας

Απότομο τέλος στο πτωτικό σερί που κατέγραφε η χονδρεμπορική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έβαλε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η μέση τιμή για το ηλεκτρικό ρεύμα για την Παρασκευή 20/1 διαμορφώνεται στα 127,28 ευρώ/MWh, με άνοδο κατά 117,80%, σε σχέση με την σχεσινή τιμή που ήταν μία από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, στα 58,44 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ