ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Συνεχίζεται η άνοδος σε νέα υψηλά οκτώ ετών

ΧΑ: Συνεχίζεται η άνοδος σε νέα υψηλά οκτώ ετών
Με θετικό πρόσημο πάνω από τα επίπεδα των 1.010 μονάδων συνεχίζονται οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών INTIME/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Με θετικό πρόσημο πάνω από τα επίπεδα των 1.010 μονάδων κινήθηκαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας νέα υψηλά οκτώ ετών.

Συγκεκριμένα, στις 17:19 ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 1.015 μονάδες με άνοδο 1,14% και τζίρο στα 76,31 εκατ. ευρώ, με ώθηση από τις εκτιμήσεις για θετικά «νέα» από την Fitch, με την οποία και ανοίγει ο κύκλος των αξιολογήσεων της ελληνικής οικονομίας.

Η χώρα απέχει μόλις μια μονάδα από την επιθυμητή επενδυτική βαθμίδα και σήμερα ο οίκος Fitch Ratings θα αναθεωρήσει την αξιολόγησή του για το αξιόχρεο της χώρας μας και οι προσδοκίες για μία αναβάθμιση είναι μεγάλες.

Υποτονικό το κλίμα στην Ευρώπη

Υποτονικό ήταν το ξεκίνημα των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση για άνοδο 2,9% στο δ' τρίμηνο για το αμερικανικό ΑΕΠ που οδήγησαν σε μίνι ράλι τη Wall Street.

Πλέον οι επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις συνεδριάσεις κεντρικών τραπεζών την επόμενη εβδομάδα και ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κινείται με άνοδο 0,15%, ενώ νωρίτερα μετρούσε τις απώλειες στις μετοχές των εταιριών λιανικής πώλησης και υγείας, οι οποίες αντιστάθμισαν τα κέρδη στον ενεργειακό κλάδο.

Σημειώνεται πως η μετοχή της H&M σημείωσε βουτιά 6,6% αφού η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο αλυσίδα λιανικής πώλησης ενδυμάτων ανακοίνωσε πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση στα λειτουργικά κέρδη Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ