ΑΓΟΡΕΣ

«Ανάσα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα

«Ανάσα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα
Μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις το ΧΑ κάνει προσπάθειες ανάκαμψης ΙΝΤΙΜΕ

Με μικρές αλλά σταθερές κινήσεις γίνεται η προσπάθεια των επενδυτών να αλλάξουν το κλίμα των τελευταίων ημερών και να επαναφέρουν τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μετά από μια μεγάλη βουτιά κατά 2,92% στο κλείσιμο της συνεδρίασης την Δευτέρα 6/3, σήμερα 9/3 στις 12:31 ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται με άνοδο 1,33% στις 1.090,77 μονάδες και τζίρο 34,13 εκατ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η διορθωτική φάση της αγοράς.

Ωστόσο, μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε σημειώσει συνολικές απώλειες 5,0% η επιφυλακτικότητα παραμένει, καθώς το πολιτικό ρίσκο επανήλθε στην εικόνα της εγχώριας αγοράς.

«Οι επόμενες 90 ημέρες έχουν έντονο και πυκνό περιεχόμενο νέων και εξελίξεων. Σε αυτό το διάστημα δεν αποκλείεται να δούμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την στάση που θα τηρήσουν τα χαρτοφυλάκια πριν και μεταξύ των δύο εκλογών, την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων του 2022 αλλά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου του 2023.

Το σκηνικό περιπλέκεται ακόμα περισσότερο καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουμε δύο συνεδριάσεις επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών σε Ευρώπη και Αμερική. Όλα τα παραπάνω εκφράζονται σε αύξηση της μεταβλητότητας, αφού σε μια αγορά που έχει τρέξει 20% από την αρχή του έτους τα αντανακλαστικά αποκτούν διαφορετικούς βαθμούς ευαισθησίας ειδικά σε αστοχίες που αφορούν οικονομικά δεδομένα», αναφέρει στο δελτίο της η Beta Χρηματιστηριακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ