ΑΓΟΡΕΣ

Credit Suisse: Στα ύψη ο φόβος χρεοκοπίας - Εκτινάχθηκε το κόστος ασφάλισης

Credit Suisse: Στα ύψη ο φόβος χρεοκοπίας - Εκτινάχθηκε το κόστος ασφάλισης
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, τα spreads άνω των 1.000 μονάδων βάσης στα μονοετή τραπεζικά CDS είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το κόστος της ασφάλισης των ομολόγων της Credit Suisse έναντι χρεοκοπίας (CDS) έχει εκτιναχθεί και ανησυχεί σοβαρά τους επενδυτές.

Η τελευταία καταγεγραμμένη τιμή των CDS της Credit Suisse διαμορφωθηκε στις 835,9 μονάδες βάσης την Τρίτη, ωστόσο το πρωί της Τετάρτης οι traders είδαν τα μονοετή CDS της ελβετικής τράπεζας να σκαρφαλώνουν έως και τις 1.200 μονάδες βάσης, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Bloomberg και ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση μεταξύ των τιμών που βλέπουν οι traders και εκείνων που δημοσιοποιούνται σε περιόδους έντονης δραστηριότητας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, τα spreads άνω των 1.000 μονάδων βάσης στα μονοετή τραπεζικά CDS είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο και το επίπεδο που καταγράφηκε την Τρίτη είναι περίπου 18 φορές μεγαλύτερο από το συμβόλαιο της ανταγωνίστριας ελβετικής τράπεζας UBS Group και περίπου 9 φορές το αντίστοιχο της Deutsche Bank.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονταν σε ανάλογα επίπεδα κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους και της οικονομικής ύφεσης της χώρας.

Η καμπύλη των CDS είναι επίσης βαθιά ανεστραμμένη, πράγμα που σημαίνει ότι κοστίζει περισσότερο η προστασία έναντι μιας άμεσης κατάρρευσης της τράπεζας αντί μιας πιο μακροπρόθεσμης χρεοκοπίας. Η καμπύλη των CDS της ελβετικής τράπεζας ήταν ανοδική την Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ