ΑΓΟΡΕΣ

Αγορές: Αθήνα και ευρώπη πέρασαν σε θετικό έδαφος

Αγορές: Αθήνα και ευρώπη πέρασαν σε θετικό έδαφος
EUROKINISSI

Ημέρα συχνών διακυμάνσεων ήταν η σημερινή τόσο για το Χρηματιστήριο Αθηνών, όσο και για τις ευρωπαϊκές αγορές, με φόντο το «μέτωπο» της Credit Suisse και τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο διεθνώς. 

Η συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS δεν έδωσε την αναμενόμενη «αυτοπεποίθηση» στους επενδυτές, καθώς το ξεκίνημα της συνεδρίασης είχε αρνητικό πρόσημο και απώλειες, ωστόσο στο κλείσιμο της ημέρας οι αγορές κινήθηκαν στο «πράσινο».

Ειδικότερα, η εγχώρια αγορά βρήκε τα απαραίτητα στηρίγματα και έκλεισε την Δευτέρα 20/3 στις 1.027,47 μονάδες με άνοδο 0,71% και τζίρο στα 107,53 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,24%. Παράλληλα, προσπάθειες αντίδρασης καταγράφονται και στις πρώτες συναλλαγές της ημέρας στη Wall Street, μετά από το ισχυρό τραπεζικό sell off της προηγούμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται πως, έπειτα από έντονες διαβουλεύσεις στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, η UBS εξαγόρασε χθες σε πολύ χαμηλή τιμή την αντίπαλό της Credit Suisse, αφού η ελβετική κυβέρνηση παρείχε σημαντικές εγγυήσεις και η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας γραμμή ρευστότητας.

Σε αυτό το κλίμα, στην αρχή της ημέρας η μετοχή της Credit Suisse κατέγραψε βουτιά άνω του 60% μετά την εσπευσμένη συμφωνία για την εξαγορά της τράπεζας από τη UBS, που δεν περιόρισε τους φόβους για τον τραπεζικό τομέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ