Σε νέα έκδοση 5ετούς ομολόγου προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο
Το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (28/3) ότι προχωρά σε νέα κοινοπρακτική έκδοση 5ετούς ομολόγου.
Σχετική εντολή δόθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ στις εξής τράπεζες: BNP Paribas, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Piraeus Bank.
Η συναλλαγή θα λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές, αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο στόχος δανεισμού για εφέτος έχει τοποθετηθεί στα 7 δισ. ευρώ με τον ΟΔΔΗΧ να έχει ήδη καλύψει το 50% αυτής έπειτα από την άντληση 3,5 δισ. ευρώ από το νέο 10ετές ομόλογο.
Με την άντληση ενός ποσού κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ από το 5ετές, ο ΟΔΔΗΧ θα έχει έτσι από πολύ νωρίς καλύψει το 85% τουλάχιστον των εκδοτικών του αναγκών για εφέτος.
Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου είναι σήμερα στο 4,2% και του 5ετούς ομολόγου στο 3,73%.

Πηγές ΥΠΑΑΤ: Ανοίγει 9-27 Φεβρουαρίου το ΟΣΔΕ για διορθώσεις στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2024-2025
21:12
Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων αύριο στον Πύργο λόγω της κακοκαιρίας
21:03
Η εταιρεία που «ανέστησε» τον Dire wolf θα παγώσει βιολογικό υλικό από χιλιάδες απειλούμενα είδη
20:54
Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 6 ετών και 4 μηνών σε πρώην σωφρονιστικό υπάλληλο για βιασμό
20:46