ΑΓΟΡΕΣ

«Βουτιά» στη μετοχή της Tesla μετά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου

«Βουτιά» στη μετοχή της Tesla μετά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου
AP Photo/Ben Margot

Βουτιά κοντά στο 6% στη μετοχή της εταιρείας προκάλεσε η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Tesla, για το πρώτο τρίμηνο του 2023, καθώς οι μέτοχοι ανησυχούν πως η αυτοκινητοβιομηχανία θα μειώσει τις τιμές περιορίζοντας τα κέρδη τους.

Πιο αναλυτικά, η μετοχή της Tesla ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας 3 Απριλίου με πτώση κατά 6,12%, πορεία που αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα.

Όσον αφορά στα εταιρικά αποτελέσματα, η εταιρεία του Ίλον Μασκ κατέγραψε το καλύτερο πρώτο τρίμηνο της ιστορίας της, καθώς είδε την παραγωγή των οχημάτων να φθάνει τις 440.808 και είχε αυξημένες παραδόσεις κατά 36%, στα 422.875 οχήματα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Ωστόσο, σύμφωνα με το CNBC, οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου έλαβαν σημαντική ώθηση από τις μειώσεις τιμών σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα, σε μια προσπάθεια να συντηρήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, αλλά και να κερδίσει μερίδιο αγοράς από τους ανταγωνιστές.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, τα πλέον ακριβά μοντέλα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δηλαδή τα Model S και Χ, πέτυχαν 10.695 πωλήσεις. Ένας αριθμός υψηλότερος κατά 2% σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2022.

Τα πιο φθηνά Model 3 sedan και Model Y crossover, από την πλευρά τους, κατέγραψαν 412.180 πωλήσεις στο α’ τρίμηνο του 2023.

Σε επίπεδο παραγωγής, η Tesla προχώρησε στην κατασκευή 19.437 Model S και X, αλλά και 421.371 Model 3 και Y.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ