ΑΓΟΡΕΣ

Η αισιοδοξία «κρατάει» την ισχυρή άνοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αισιοδοξία «κρατάει» την ισχυρή άνοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεχίζεται η επιθετική άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο σήμερα 29/5 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο κατά 1,25% πάνω από τις 1.236 μονάδες και τζίρο κοντά στα 97,53 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης κρατάει την ώθηση της προηγούμενης εβδομάδας, κυρίως λόγω της αισιοδοξίας των επενδυτών πως η χώρα θα βρεθεί «πιο κοντά στο επενδυτικό αξιόχρεο δικαιολογώντας μια μαζικότερη θετική αναθεώρηση όχι μόνο των αποτιμήσεων στο χρηματιστήριο αλλά σε όλο το ελληνικό σύμπαν χρεογράφων και αξιών» σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο της Beta Χρηματιστηριακής.

Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην ατζέντα των προγραμματισμένων ανακοινώσεων και εταιρικών πράξεων. Για την Τρίτη 30/5 αναμένονται οι ανακοινώσεις από Motor Oil, Intralot (πριν την έναρξη), Πλαστικά Θράκης και E-Net.

Την Τετάρτη εκτός από την δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξαμήνου η επενδυτική κοινότητα θα ενημερωθεί για τις οικονομικές επιδόσεις της Lamda Development μετά το τέλος της συνεδρίασης. Την ίδια ημέρα θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις του MSCI με κυριότερες αλλαγές την εισαγωγή των Autohellas και Ελλάκτωρ στον δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης με εκτιμώμενες εισροές 96 χιλιάδων και 428 χιλιάδων
μετοχών αντίστοιχα.

Στο εξωτερικό εκτός από την συζήτηση για την αναθεώρηση του ορίου του ύψους του
χρέος των ΗΠΑ το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στα στοιχεία πληθωρισμού Μαΐου που θα ανακοινωθούν στην Γερμανία (31/05) και την ανεργία στις ΗΠΑ (02/06).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ