ΑΓΟΡΕΣ

Ημέρα κατοχύρωσης κερδών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ημέρα κατοχύρωσης κερδών στο Χρηματιστήριο Αθηνών
EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε κλίμα κατοχύρωσης κερδών κινήθηκαν την Τρίτη 30/5 οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε σταθερά αρνητικό έδαφος κοντά στο -1%.

Συγκεκριμένα, το ΧΑ ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση με πτώση 0,90% στις 1.225 μονάδες και τζίρο 90, 89 εκατ. ευρώ, με περιορισμένες συναλλαγές.

Παρά την πτώση, οι κινήσεις ήταν συγκρατημένες και χωρίς απότομες μεταβολές. Μάλιστα, πρόκειται για μια αναμενόμενη υποχώρηση μετά από το ανοδικό σερί που ακολούθησε τις εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται πως τα κέρδη του γενικού δείκτη από την περασμένη Δευτέρα ξεπέρασαν το 9% και εκείνα των τραπεζών το 13%.

Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην ατζέντα των προγραμματισμένων ανακοινώσεων και εταιρικών πράξεων.

Την Τετάρτη εκτός από την δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξαμήνου η επενδυτική κοινότητα θα ενημερωθεί για τις οικονομικές επιδόσεις της Lamda Development μετά το τέλος της συνεδρίασης. Την ίδια ημέρα θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις του MSCI με κυριότερες αλλαγές την εισαγωγή των Autohellas και Ελλάκτωρ στον δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης με εκτιμώμενες εισροές 96 χιλιάδων και 428 χιλιάδων
μετοχών αντίστοιχα.

Στο εξωτερικό εκτός από την συζήτηση για την αναθεώρηση του ορίου του ύψους του
χρέος των ΗΠΑ το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στα στοιχεία πληθωρισμού Μαΐου που θα ανακοινωθούν στην Γερμανία (31/05) και την ανεργία στις ΗΠΑ (02/06).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ