ΑΓΟΡΕΣ

ΟΠΕΚ: Αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη για τη ζήτηση πετρελαίου το 2023

ΟΠΕΚ: Αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη για τη ζήτηση πετρελαίου το 2023
AP Photo/Martin Meissner

Ανοδικά αναθεώρησε την πρόβλεψή του σχετικά με την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα για το 2023 ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ).

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) αναθεώρησε χθες, περαιτέρω την πρόβλεψή του σχετικά με την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα για το 2023, με δεδομένη «την καλύτερη από την αναμενόμενη απόδοση της κινεζικής οικονομίας», παρά το γεγονός ότι διατήρησε σταθερές τις φετινές προβλέψεις για την συνολική ζήτηση πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη μηνιαία αναφορά του για τον Ιούνιο, ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα για το 2023, από τα 840.000 βαρέλια ημερησίως ως τα 15,7 εκατομμύρια βαρέλια.

Η πρόβλεψη του ίδιου οργανισμού για τον προηγούμενο μήνα ανέφερε αύξηση της ημερήσιας ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα στα 800.000 βαρέλια ημερησίως για τη φετινή χρονιά.

Η Goldman Sachs μειώνει τις προοπτικές της για τις τιμές

Σχεδόν κατά 10% μειώνουν τις προοπτικές τους για τις τιμές του πετρελαίου οι αναλυτές της Goldman Sachs, εν μέσω αύξησης της παγκόσμιας προσφοράς και μείωσης της ζήτησης.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε την Κυριακή, η τράπεζα κατέβασε την πρόβλεψή της για το Brent για τον Δεκέμβριο στα 86 δολάρια το βαρέλι, από την προηγούμενη εκτίμηση για 95 δολάρια/βαρέλι και αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψη της για το WTI στα 81 δολάρια, από τα 89 δολάρια/βαρέλι.

Πρόκειται για την τρίτη αναθεώρηση προς τα κάτω της αμερικανικής τράπεζας το τελευταίο εξάμηνο, καθώς οι φόβοι για ύφεση επιβαρύνουν τις τιμές και ενώ οι παραγωγή της Ρωσίας, έχει «σχεδόν ανακάμψει πλήρως» παρά τις κυρώσεις από τις δυτικές χώρες, σύμφωνα με το CNBC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ