ΑΓΟΡΕΣ

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποκύπτει στις διεθνείς πιέσεις

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποκύπτει στις διεθνείς πιέσεις
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με τις πτωτικές τάσεις που επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές συντάσσεται το Χρηματιστήριο Αθηνών στη σημερινή συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 17:19 διαμορφώθηκε στις 1.279 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,23%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 80,09 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,95% στις 448,99 μονάδες.

Το κλίμα επιβάρυναν τα αποτελέσματα για την ανεργία στις ΗΠΑ, καθώς ώθησαν σε άλμα άνω του 4% το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου. Παράλληλα, χθες η Federal Reserve επιβεβαίωσε μέσω των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της, ότι ο δρόμος μέχρι την ολοκλήρωση της νομισματικής σύσφιξης δεν έχει τελειώσει, καθώς σχεδόν όλοι οι αξιωματούχοι φάνηκε να τάσσονται υπέρ περισσότερων αυξήσεων στα επιτόκια αλλά με βραδύτερο ρυθμό.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Ιουνίου, σχεδόν όλα τα μέλη της Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, φάνηκαν να θεωρούν πιθανή την περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, αν και με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τις προηγούμενες αυξήσεις επιτοκίων που εφαρμόστηκαν από τις αρχές του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ