ΑΓΟΡΕΣ

Επικράτησαν οι πωλητές στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Πρωταγωνιστής ο τραπεζικός κλάδος

Επικράτησαν οι πωλητές στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Πρωταγωνιστής ο τραπεζικός κλάδος
EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι πωλητές στον τραπεζικό κλάδο επικράτησαν στις σημερινές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια διόρθωση που δεν προκαλεί ανησυχία στους αναλυτές, καθώς η νευρικότητα έρχεται μετά από μια εβδομάδα σημαντικών κερδών.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες κατά 1,65%, στις 1.303 μονάδες και με τζίρο στα 78,50 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως «πλέον η διαπραγμάτευση σε πολλές μετοχές του FTSE-25 γίνεται σε αχαρτογράφητες ζώνες τιμών και δεν αποκλείεται τα φαινόμενα κατοχύρωσης κερδών να επιβραδύνουν την δυναμική της ανόδου», σύμφωνα με το εβδομαδιαίο της Δελτίο η Beta Χρηματιστηριακή.

Θετικά μηνύματα από την Fitch

Βελτιωμένο είναι το πιστωτικό προφίλ των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών το τελευταίο έτος σύμφωνα με την έκθεση της Fitch Ratings, βελτίωση που αποδίδεται στη μείωση κινδύνου και στις ενέργειες αναδιάρθρωσης που έχουν πραγματοποιηθεί.

Παράλληλα, η Fitch σημειώνει ότι έχει προχωρήσει σε θετικές ενέργειες αξιολόγησης για όλες τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες τους τελευταίους δώδεκα μήνες, κάτι που αντανακλά επίσης την ενισχυμένη κερδοφορία τους αλλά και την άποψη του οίκου για την ανθεκτικότητα της ελληνικής και της κυπριακής οικονομίας το 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ