ΑΓΟΡΕΣ

Ανεβάζει ρυθμούς το Χρηματιστήριο Αθηνών πάνω από τις 1.330 μονάδες

Ανεβάζει ρυθμούς το Χρηματιστήριο Αθηνών πάνω από τις 1.330 μονάδες
CNN Greece

Με σταθερά ανοδικό ρυθμό κινήθηκε σήμερα Τετάρτη 19/7 το Χρηματιστήριο Αθηνών ξεπερνώντας τις 1.331 μονάδες, με άνοδο κατά 1,20% στις 17:19 μμ και τζίρο στα 122,63 εκατ. ευρώ.

Παρά την άνοδο στον Γενικό Δείκτη Τιμών οι πωλητές παραμένουν παρόντες και σήμερα στο κλάδο του εμπορίου, στα τρόφιμα-ποτά και στις τράπεζες. Ωστόσο ο Large Cap σημείωσε άνοδο 1,28 στις 3.233 μονάδες, ενώ ο Mid Cap έφτασε στις 2.177 μονάδες με κέρδη κατά 0,68%

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γενικός Δείκτης Τιμών στοΧρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφει άνοδο κατά 42% από την αρχή του έτους και διατηρεί την επαφή με τα υψηλά 9 ετών και τον ανοδικό στόχο των 1.370 μονάδων.

Τα υψηλά του 2014 παραμένουν η βασική αντίσταση στο ΧΑ και αυτή η εβδομάδα αναμένεται να δώσει εκ νέου προβάδισμα στους αγοραστές, αν και ενδεχομένως ο «βηματισμός» να μετριαστεί, αφού πλέον η διαπραγμάτευση σε πολλές μετοχές του FTSE-25 γίνεται σε αχαρτογράφητες ζώνες τιμών και δεν αποκλείεται τα φαινόμενα κατοχύρωσης κερδών να επιβραδύνουν την δυναμική της ανόδου, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο της Δελτίο η Beta Χρηματιστηριακή.

Παράλληλα, το επενδυτικό τοπίο σε εκδόσεις σταθερού εισοδήματος δείχνει ιδιαίτερα δραστήριο, καθώς σε διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων έχουν πραγματοποιηθεί εκδόσεις κρατικών και εταιρικών ομολόγων συνολικής αξίας 5 δισ. ευρώ δηλώνοντας το «ολιστικό» ζωηρό ενδιαφέρον που υπάρχει για τις ελληνικές αξίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ