Bloomberg: Η Ελλάδα επέστρεψε στην ελίτ της επενδυτικής βαθμίδας
Ανανεώθηκε:
«Η Ελλάδα επέστρεψε στην ελίτ της επενδυτικής βαθμίδας». Με αυτό τον τίτλο το Bloomberg δημοσίευσε άρθρο, μετά και την χθεσινοβραδινή αναβάθμιση ελληνικής αξιολόγησης από τον γερμανικό οίκο Scope.
«Ο Scope αποκατέστησε το status της επενδυτικής βαθμίδας, σε μια απόδειξη της προόδου στην επιδιόρθωση των δημόσιων οικονομικών, 13 χρόνια αφότου η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που υποβαθμίστηκε σε 'σκουπίδι'» γράφει, μεταξύ άλλων, το οικονομικό πρακτορείο.
Η απόφαση της Παρασκευής βοηθάει τη χώρα να τραβήξει μια… γραμμή στην κρίση χρέους, η οποία ξεκίνησε το 2010 και οδήγησε σε τρία διεθνή προγράμματα βοήθειας, θέτοντας εν αμφιβόλω την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
«Επίσης, έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την εκκωφαντική επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και για την επόμενη 4ετία», προστίθεται στο επίμαχο δημοσίευμα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΥΠΟΙΚ: Οι τρεις αιτίες που οδήγησαν στην επενδυτική βαθμίδα της Scope Ratings
Επενδυτική βαθμίδα έδωσε η Scope Ratings στην Ελλάδα
Βορίδης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει πρόγραμμα ανάταξης του ΟΠΕΚΕΠΕ – Η αντιπολίτευση υπονομεύει την Εξεταστική (vid)
09:29
Οι αγρότες «κλειδώνουν» σήμερα τις αποφάσεις τους για τα μπλόκα: Στον «αέρα» ο διάλογος με την κυβέρνηση
09:19
Η κυβέρνηση της Βολιβίας καταργεί την επιδότηση των τιμών των καυσίμων
09:18
Ρεκόρ εσόδων για τον Παναμά από τα τέλη διέλευσης της Διώρυγας
09:08