ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: O δείκτης του «φόβου» εκτινάχθηκε κατά 10%

Wall Street: O δείκτης του «φόβου» εκτινάχθηκε κατά 10%
AP Photo/John Minchillo, File

«Άλμα» κατά 10% πραγματοποίησε ο δείκτης VIX στο Χρηματιστήριο της Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης 15/8. Ο λεγόμενος και δείκτης «του φόβου», ο οποίος μετρά την αστάθεια των τιμών έφτασε να αγγίζει τις 16 μονάδες. 

Πρόκειται για τον δείκτη αναμενόμενης μεταβλητότητας 30 ημερών Cboe Volatility Index (VIX), ο οποίος βασίζεται σε συμβόλαια παραγώγων που λήγουν σε χρονικό ορίζοντα άνω των 23 ημερών και λιγότερο των 37.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε με πτώση, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τα σημάδια αδυναμίας στην κινεζική οικονομία αλλά και για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα των αμερικανικών τραπεζών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 1,02% και έκλεισε στις 34.946,39 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κατέγραψε απώλειες 1,14% και διαμορφώθηκε στις 13.631,05 μονάδες και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 σημείωσε απώλειες 1,16% και έκλεισε στις 4.437,86 μονάδες.

Οι αμερικανικές μετοχές «επηρεάστηκαν από τις αυξανόμενες ανησυχίες ότι η Κίνα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως», δήλωσε ο Έντουαρντ Μόγια, αναλυτής της Oanda.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ