ΑΓΟΡΕΣ

Υπό πίεση το Χρηματιστήριο Αθηνών με πτώση κοντά στις 1.260 μονάδες

Υπό πίεση το Χρηματιστήριο Αθηνών με πτώση κοντά στις 1.260 μονάδες
EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία ολοκληρώθηκε στις 1.263 μονάδες ακολουθώντας την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες κινούνται πτωτικά για τέταρτη ημέρα.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 17:19 διαμορφώθηκε στις 1.263,34 μονάδες, με τζίρο 88,75 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 1,57%, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.262,68 μονάδες (-1,62%).

Σημειώνεται πως το ΧΑ καταγράφει απώλειες κατά 0,27% από την αρχή της εβδομάδας και κατά 3,9% σε επίπεδο μήνα έως τώρα, με τους αναλυτές να αποδίδουν την πτώση στις διεθνείς πιέσεις και την έλλειψη εγχώριων εξελίξεων εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου.

«Η ελληνική αγορά παρέμεινε ευθυγραμμισμένη με την τάση του εξωτερικού καθώς οι επενδυτές προτίμησαν να κλειδώσουν κέρδη ή να απέχουν από την ανάληψη νέων θέσεων αναμένοντας την κατάσταση στο εξωτερικό να σταθεροποιηθεί» επισημένεται στο εβδομαδιαίο δελτίο της Beta Χρηματιστηριακής.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται «Κατά την διάρκεια της εβδομάδας οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων ανέβηκαν στο υψηλότερο σημείο (4,3%) από τις 7 Νοεμβρίου του 2007 ενώ το ενδεχόμενο μιας νέας αύξησης επιτοκίων στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο άρχισε να αποκτά υπολογίσιμες πιθανότητες (44%) έναντι των εκτιμήσεων που επικρατούσαν την προηγούμενη εβδομάδα (30%). Υπό αυτό το πρίσμα η αγορά δεν έμεινε ασυγκίνητη, τα καλά αποτελέσματα πέρασαν στο παρασκήνιο και οι πωλητές σε μια αγορά που οι βασικοί συμμετέχοντες μάλλον βρίσκονται σε διακοπές επικράτησαν με άνεση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ