ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από τέσσερις εβδομάδες πτώσης

Ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από τέσσερις εβδομάδες πτώσης
CNN Greece

Ανοδικό άλμα καταγράφουν οι μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σήμερα Δευτέρα 21/8, με ώθηση από τις μετοχές του κλάδου Ενέργειας και εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή αγορά ανακάμπτει μετά την σημαντική πτώση της Παρασκευής, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να διαμορφώνεται στις 1.294,47 μονάδες στις 13:00, σημειώνοντας άνοδο 2,46% και πλησιάζοντας το ψυχολογικό όριο των 1.300 μονάδων.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 54,04 εκατ. ευρώ και οι μετοχές που υπεραποδίδουν είναι αυτές της ΔΕΗ, της Πειραιώς, της Aegean και της Alpha Bank.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,78%.

Υπενθυμίζεται πως τις τέσσερις προηγούμενες εβδομάδες η ελληνική αγορά
παρέμεινε ευθυγραμμισμένη με την πτωτική τάση του εξωτερικού καθώς οι επενδυτές προτίμησαν να κλειδώσουν κέρδη ή να απέχουν από την ανάληψη νέων θέσεων αναμένοντας την κατάσταση στο εξωτερικό να σταθεροποιηθεί, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο της Beta Χρηματιστηριακή.

Όσον αφορά στα γεγονότα που αναμένονται αυτή την εβδομάδα, σήμερα η μετοχή της Austriancard θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα των δωρεάν μετοχών (1:1) οι οποίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση την Τετάρτη 23 Αυγούστου. Την Δευτέρα επίσης οι μετοχές της Λάμψα θα διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα των 0,4 ευρώ ανά μετοχή.

Την Τετάρτη ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει στην τακτική δημοπρασία έντοκων γραμματίων έξι μηνών (προηγ. δημ. επιτόκιο 3,80%). Την ίδια μέρα οι μετοχές της Jumbo θα διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα των 0,3220 ευρώ ανά μετοχή, οι μετοχές της ΓΕΚΤΕΡΝΑ χωρίς την επιστροφή κεφαλαίου των 0,20 ευρώ ανά μετοχή καθώς και οι μετοχές των εταιρειών Μύλοι Κεπενού και Ελαστρον οι οποίες θα διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα χρήσης 0,047 και 0,2020 ευρώ ανά μετοχή αντίστοιχα.

Την Πέμπτη είναι η σειρά της Κρι- Κρι να διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα χρήσης των 0,2 ευρώ ανά μετοχή ενώ τέλος επισημαίνεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή ολοκληρώνεται η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης στην Κλουκίνας από την Intracom Properties.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ