ΑΓΟΡΕΣ

Sell off στα κρυπτονομίσματα - Ρευστοποιήθηκαν 60 δισ. δολάρια σε 24 ώρες

Sell off στα κρυπτονομίσματα - Ρευστοποιήθηκαν 60 δισ. δολάρια σε 24 ώρες
Pixabay

Περισσότερα από 60 δισ. δολάρια απέσυραν οι επενδυτές από την αγορά τον κρυπτονομισμάτων μέσα σε 24 ώρες υποκύπτοντας και ενισχύοντας τον «πανικό» που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

Μετά από μήνες ανάκαμψης, η αγορά πλέον ανησυχεί πως έρχεται νέος «χειμώνας», με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα της αγοράς, το Bitcoin, να χάνει περί το 1 δισ. δολάρια και τον δείκτη φόβου του CoinmarketCap να πλησιάζει την «κόκκινη» περιοχή.

Ειδικότερα, το Bitcoin είχε απώλειες κατά 10%, ο Litecoin είχε πτώση 13,6% σε ένα 24ωρο και το XPR αποδυναμώθηκε κατά 13%.

Παράλληλα, o δείκτης των κορυφαίων 100 κρυπτονομισμάτων κατέγραψε πτώση της τάξης του 5%, με τα ether, cardano και solana να καταγράφουν μείωση της τάξης του 2%, 2,6% και 3,2% αντίστοιχα.

Ποιος φταίει για την κατρακύλα

Παρά τα αρχικά δημοσιεύματα που απέδιδαν την ευθύνη της πτώσης στον Έλον Μασκ, μέσω των ρευστοποιήσεων του 2021 – 2022 της SpaceX, αξίας 373 εκατ. δολαρίων – οι οποίες έγιναν πρόσφατα γνωστές, η πραγματικότητα μάλλον είναι λίγο πιο περίπλοκη και στους παράγοντες περιλαμβάνονται η υποβολή αιτήματος πτώχευσης της Evergrande, μαζί με την αβεβαιότητα που επικρατεί για τις επόμενες κινήσεις των ρυθμιστικών αρχών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η αναμενόμενη καλοκαιρινή ύφεση των συναλλαγών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το coinmarketcap οι σημερινές τιμές διομορφώνονται ως εξής:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ