ΑΓΟΡΕΣ

Δεν κράτησε η αντίσταση στην χρηματιστηριακή αγορά

Δεν κράτησε η αντίσταση στην χρηματιστηριακή αγορά
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Παρά τις ανοδικές τάσεις που κατέγραφαν όλη την ημέρα οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τελικά ο Γενικός Δείκτης Τιμών επέστρεψε στο «γνώριμο» αρνητικό πρόσημο του τελευταίου μήνα και ακολουθώντας τελικά την ευρωπαϊκή υποχώρηση, παρά τις πρωινές αντιστάσεις. 

Στη σημερινή συνεδρίαση, οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, στον απόηχο της είδησης ότι ξεκινά η αποεπένδυση του Δημοσίου από την Eurobank.

Ενδοσυνεδριακά το ΧΑ κατέγραψε υψηλότερη τιμή ανόδου στο 1,85%, αν και τελικά έκλεισε με πτώση κατά 0,16%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 106,70 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως σημαντικά αυξημένη είναι η προγραμματισμένη δραστηριότητα στην ατζέντα χρηματοοικονομικών νέων τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο της Beta Χρηματιστηριακή.

Στις κυριότερες ανακοινώσεις που απομένουν επισημαίνονται αυτές των Ε-Νet, Κρι-Κρι (26/09), Lamda Development, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ (27/09) ενώ την ερχόμενη Παρασκευή (28/09) ανακοινώνουν οι ΕΥΔΑΠ, EYΑΘ και Elinoil.

Την Τετάρτη θα διεξαχθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας με δυνατότητα συμμετοχής και φυσικών προσώπων (προηγ. 3,83%). Την ίδια ημέρα η διοίκηση της ΓΕΚΤΕΡΝΑ θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η επενδυτική ημερίδα της Τιτάν. Στο διάστημα 27 – 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η Δημόσια Προσφορά μετοχών της Optima Bank με στόχο την συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 151,2 εκατ. ευρώ και την είσοδο της στην Κύρια Αγορά του ΧΑ.

Στο εξωτερικό τέλος, σε μια κατά τα λοιπά ήσυχη εβδομάδα, ξεχωρίζει την ερχόμενη Πέμπτη η αναθεωρημένη πρόβλεψη για το ΑΕΠ β’ τριμήνου στις ΗΠΑ καθώς και η ανακοίνωση του πληθωρισμού Σεπτεμβρίου στην Γερμανία (εκτ. 6%).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ