ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ με ώθηση από την Ευρώπη

Τρίτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ με ώθηση από την Ευρώπη
CNN Greece

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να υπερβαίνει και τα επίπεδα των 1.190 μονάδων, κινούμενη σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:36, διαμορφώθηκε στις 1.197 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,81% και η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 73,91 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,50%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,60%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν ενδοσυνεδριακά οι μετοχές της Μυτιληναίος (+3,39%), της Aegean (+3,07%), των ΕΛΠΕ (+2,77%) και της ΔΕΗ (+2,43%).

Σε υψηλό τριών εβδομάδων η Ευρώπη

Σε υψηλό τριών εβδομάδων ανήλθαν σήμερα, οι ευρωπαϊκές μετοχές βρίσκοντας στήριξη σε ένα νέο γύρο υποχώρησης στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 10:11 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των εταιριών εξόρυξης και των αυτοκινητοβιομηχανιών να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Η προσοχή των επενδυτών είναι επίσης στραμμένη στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται αργότερα σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ