Τρίτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ με ώθηση από την Ευρώπη
Ανανεώθηκε:
Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να υπερβαίνει και τα επίπεδα των 1.190 μονάδων, κινούμενη σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:36, διαμορφώθηκε στις 1.197 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,81% και η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 73,91 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,50%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,60%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν ενδοσυνεδριακά οι μετοχές της Μυτιληναίος (+3,39%), της Aegean (+3,07%), των ΕΛΠΕ (+2,77%) και της ΔΕΗ (+2,43%).
Σε υψηλό τριών εβδομάδων η Ευρώπη
Σε υψηλό τριών εβδομάδων ανήλθαν σήμερα, οι ευρωπαϊκές μετοχές βρίσκοντας στήριξη σε ένα νέο γύρο υποχώρησης στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 10:11 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των εταιριών εξόρυξης και των αυτοκινητοβιομηχανιών να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο.
Η προσοχή των επενδυτών είναι επίσης στραμμένη στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται αργότερα σήμερα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισχυρή αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με άλμα άνω του 4%
Δημόσιο: Αναλυτικά οι τομείς που θα γίνουν οι 20.000 προσλήψεις στο δημόσιο το 2027
04:00
Συντάξεις Νοεμβρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες - Ποιοι θα πάρουν την ενίσχυση των 400 ευρώ
03:00
Πετρέλαιο θέρμανσης: Πώς διαμορφώνεται η τιμή του - Πόσο θα πληρώσετε ανά περιοχή
02:00
Πώς μπορείτε να εκδώσετε την ψηφιακή κάρτα Δακτυλίου στον Δήμο Αθηναίων - Ποιοι είναι δικαιούχοι
01:00