ΟΔΔΗΧ: Tην Τετάρτη 25/10 η δημοπρασία των εξάμηνων εντόκων αξίας 625 εκατ. ευρώ
Στην έκδοση εντόκων γραμματίων (ομόλογα) 26 εβδομάδων θα προχωρήσει το Ελληνικό Δημόσιο την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, με δημοπρασία στην οποία συμμετέχουν οι Βασικοί Διαπραγματευτές των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου.
Ως ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί η Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 (Τ+2).
Παράλληλα με τη δημοπρασία, το Ελληνικό Δημόσιο παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 Ευρώ.
Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price). Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.
Σημειώνεται πως η περίοδος εγγραφών είναι από Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 έως και Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρησή τους σε μερίδα του Σ.Α.Τ. Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης, με απαραίτητα δικαιολογητικά την Αστυνομική Ταυτότητα και τον ΑΦΜ.
Υπενθυμίζεται ότι, τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα μπορούν να προμηθεύονται κρατικά χρεόγραφα (Έντοκα Γραμμάτια ή Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου) μέσω των Τραπεζών και των Χρηματιστηριακών Εταιριών, σύμφωνα με τις υφιστάμενες συνήθεις διαδικασίες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ομόλογα καταστροφής: Αντιστέκονται στο παγκόσμιο sell off και φέρνουν κέρδη - ρεκόρ
Η Ρουμανία αναχαίτισε drone κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
22:00
Διακόπηκε η κατάθεση της Χίλαρι Κλίντον όταν Ρεπουμπλικανή βουλευτής δημοσιοποίησε φωτογραφία της
21:50
Με «σημαντική πρόοδο» έκλεισαν οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν ενώ ο Τραμπ μετρά αντίστροφα για πόλεμο
21:40
Θεσσαλονίκη: Κλείνουν έξι σταθμοί του Μετρό από τις 10 το πρωί του Σαββάτου
21:33