ΑΓΟΡΕΣ

Το πετρέλαιο «βυθίζεται» - Τα πολύτιμα μέταλλα κερδίζουν

Το πετρέλαιο «βυθίζεται» - Τα πολύτιμα μέταλλα κερδίζουν
Pixabay

Τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα κερδών ολοκλήρωσαν τα πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός και το ασήμι, με το κλείσιμο του Νοεμβρίου, εν αναμονή των αποφάσεων της Federal Reserve για τα επιτόκια για μια ενδεχόμενη μείωση το πρώτο μισό του 2024.

«Αναμένουμε ότι οι τιμές του χρυσού θα αγγίξουν νέα υψηλά το πρώτο εξάμηνο του 2024 καθώς πλησιάζουμε στη στροφή της Fed και (με) την οικονομία πιθανόν να επιβραδύνεται», δήλωσε ο Daniel Ghali, στέλεχος στρατηγικής εμπορευμάτων στην TD Securities.

Στο ίδιο κλίμα και η προοπτική της JP Morgan για τα εμπορεύματα για το 2024, καθώς βλέπει άνοδο για τον χρυσό και το ασήμι.

Απώλειες άνω του 5% τον Νοέμβριο για το πετρέλαιο

Στον αντίποδα, το πετρέλαιουκατέγραψε απώλειες κοντά στο 5% τον Νοέμβριο και πτώση άνω του 2% σε ημερήσιο επίπεδο, την Πέμπτη 30/11, μετά την απόφαση του OPEC+ για οικειοθελείς περικοπές της παραγωγής πετρελαίου από το πρώτο τρίμηνο του 2024.

«Πρόκειται για μια πολύ πρόχειρη έκθεση - υπάρχει τεράστιο ερώτημα για την αξιοπιστία του πώς θα συμβούν αυτές οι περικοπές», είπε ο Yawger, προσθέτοντας ότι τα ΗΑΕ υποτίθεται ότι θα αυξήσουν την παραγωγή κατά 200.000 bpd έως το 2024.

Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του OPEC+ θα συνεδριάσουν ξανά τον προσεχή Ιούνιο για τα επίπεδα παραγωγής του 2024, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ