ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Ξεπέρασε τις 45.000 δολάρια - Άνοδος 20% από τις αρχές Δεκεμβρίου

Bitcoin: Ξεπέρασε τις 45.000 δολάρια - Άνοδος 20% από τις αρχές Δεκεμβρίου
AP Photo

Τα 45.000 δολάρια ξεπέρασε για πρώτη φορά σε σχεδόν δύο χρόνια το bitcoin, καθώς το ανοδικό ράλι που ξεκίνησε το 2023 συνεχίζεται και στη νέα χρονιά, με αύξηση άνω του 20% από τις αρχές του Δεκεμβρίου και με φόντο την αναμενόμενη έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για το spot ETF Bitcoin στις 10 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως το δημοφιλές κρυπτονόμισμα κινείται στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Απριλίου 2022, παρασύροντας μαζί του και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως με το Ether.

Η ανάκαμψη σχεδόν κατά 160% του bitcoin πέρυσι αντιστάθμισε εν μέρει μερικές από τις ζημιές που προκλήθηκαν από το απότομο κραχ του 2022 στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν bitcoin ήδη από το «το πρωί της Πρωτοχρονιάς», ανησυχόντας πως θα χάσουν την ευκαιρία ενόψει της επικείμενης έγκρισης.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως οι επενδυτές σε options είχαν στοιχηματίσει πως το bitcoin θα αγγίξει τα 50.000 δολάρια, πυροδοτώντας έτσι την αισιοδοξία γύρω από το ETF.

Υπενθυμίζεται πως τo halving έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και συμβαίνει μία φορά κάθε τέσσερα περίπου χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ