ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ποιες είναι οι 24 ελληνικές εταιρείες που θα συναντήσουν διεθνή funds στη Νέα Υόρκη

Χρηματιστήριο: Ποιες είναι οι 24 ελληνικές εταιρείες που θα συναντήσουν διεθνή funds στη Νέα Υόρκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές (Φωτογραφία αρχείου)

Συνολικά 24 ελληνικές εταιρείες θα συμμετάσχουν στο επενδυτικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Υόρκη στις 25 Ιανουαρίου, από την JP Morgan για το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, στο πλαίσιο του επενδυτικού συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν one to one και group meetings, μεταξύ όλων των συμμετεχόντων εταιρειών με εκπροσώπους κορυφαίων διεθνών funds, καθώς έχει εκδηλωθεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Μάλιστα, στην «λίστα» των συμμετεχόντων βρίσκονται και μη εισηγμένες εταιρείες. Συγκεκριμένα, οι 24 εταιρείες που θα βρεθούν στη Νέα Υόρκη είναι οι εξής:

  1. Αegean
  2. Alpha bank
  3. EXAE
  4. Attica Bank
  5. Τράπεζα Κύπρου
  6. Ελλάκτωρ
  7. Eurobank
  8. GEK TERNA
  9. Helleniq energy
  10. Intrakat
  11. Lamda Development
  12. MYTILINEOS
  13. Εθνική Τράπεζα
  14. ΟΠΑΠ
  15. OTE
  16. Τράπεζα Πειραιώς
  17. ΔΕΗ
  18. ΤΙΤΑΝ
  19. Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)
  20. ΤΑΙΠΕΔ
  21. CVC Greece
  22. Grivalia Properties
  23. Olympia group
  24. PeopleCert

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ημέρα, στο συνέδριο το παρόν θα δώσει και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να κάνει διάλογο σε «fire chat» με τον πρόεδρο και CEO της JP Morgan, Jamie Dimon.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει επίσης και δύο πάνελ. Το πρώτο θα φιλοξενήσει τους CEO των πέντε ελληνικών τραπεζών, (Εθνική, Πειραιώς, Attica, Eurobank, Alpha Bank), ενώ στο δεύτερο θα υπάρχει εκπροσώπηση ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ και MYTILINEOS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ