ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Άλμα πάνω από τα 65.000 δολάρια - Πλησιάζει το ιστορικό ρεκόρ

Bitcoin: Άλμα πάνω από τα 65.000 δολάρια - Πλησιάζει το ιστορικό ρεκόρ
Pixabay

Συνεχίζεται το ξέφρενο ράλι του Bitcoin, το οποίο το πρωί της Δευτέρας 4/3 ξεπέρασε τα 65.000 δολάρια, με άνοδο κατά 3,9% και πλέον πλησιάζει το ιστορικό ρεκόρ που σημείωσε τον Νοέμβριο του 2021, στα 68.999,99 δολάρια.

Με φόντο το halving του επόμενου μήνα και την ισχυρή ζήτηση στα ETFs, το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα του κόσμου έχει φτάσει να καταγράφει άλμα άνω του 50% από την αρχή της χρονιάς και άνω του 186% τους τελευταίους 12 μήνες.

Εν αναμονή της 16ης Απριλίου

Στις 16 – 17 Απριλίου η ανταμοιβή εξόρυξης του Bitcoin, σε επίπεδο blockchain, θα μειωθεί από 6.25 Bitcoin/μπλοκ στα 3.125 Bitcoin/μπλοκ, καθώς θα πραγματοποιηθεί το «halving» του κρυπτονομίσματος.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει πως θα μειωθεί στο μισό η ανταμοιβή για την εξόρυξη Bitcoin, μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια και περιλαμβάνεται στον κώδικα του κρυπτονομίσματος, με στόχο την αύξηση της αξίας του.

Κάτι που επιβεβαιώνεται και ιστορικά, καθώς το halving έχει οδηγήσει σε αύξηση των τιμών του Bitcoin.

Η πολιτική του halving γράφτηκε στον αλγόριθμο εξόρυξης του Bitcoin και προβλέπει το πως θα αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός με τη διατήρηση της σπανιότητας του στην αγορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ