ΑΓΟΡΕΣ

ΗΠΑ: Ληστεία 25 εκατ. δολαρίων σε κρυπτονομίσματα - «Έσπασαν τον κώδικα» σε 12 δευτερόλεπτα

ΗΠΑ: Ληστεία 25 εκατ. δολαρίων σε κρυπτονομίσματα - «Έσπασαν τον κώδικα» σε 12 δευτερόλεπτα

Κρυπτονομίσματα

UNSPLASH

Δώδεκα δευτερόλεπτα χρειάστηκαν δύο αδέρφια για να αποσπάσουν κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, αφού κατάφεραν να «σπάσουν» τον κώδικα του blockchain Ethereum.

Πρόκειται για τον 24χρονο Anton Peraire-Bueno και τον 28χρονο αδελφό του James Pepaire-Bueno, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη ηλεκτρονικής απάτης και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι φερόμενοι δράστες συνελήφθησαν την Πέμπτη (16/5) στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη, αντίστοιχα και θα βρεθούν την Παρασκευή (17/5) ενώπιον των δικαστικών Αρχών.

«Όπως φέρεται στο σημερινό κατηγορητήριο, οι αδελφοί Peraire-Bueno έκλεψαν 25 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα Ethereum μέσω ενός τεχνολογικά εξελιγμένου σχεδίου που σχεδίαζαν για μήνες και εκτέλεσαν σε δευτερόλεπτα», δήλωσε η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Lisa Monaco.

Οι σπουδές τους «εργαλείο» για την διάπραξη του εγκλήματος

«Τα αδέρφια, που σπούδασαν πληροφορική και μαθηματικά σε ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο, φέρεται να χρησιμοποίησαν τις εξειδικευμένες δεξιότητες και την εκπαίδευσή τους για να παραβιάσουν τα πρωτόκολλα στα οποία βασίζονται εκατομμύρια χρήστες Ethereum σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο εισαγγελέας για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, Damian Williams.

«Μόλις έκαναν πράξη το σχέδιό τους, η ληστεία χρειάστηκε μόνο 12 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί. Αυτό το σχέδιο ήταν νέο και δεν έχει σημειωθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Όμως, όπως καθιστά σαφές το κατηγορητήριο, ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκη είναι η απάτη ή πόσο νέες είναι οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την επίτευξή της, οι εισαγγελείς αυτού του γραφείου θα είναι αμείλικτοι στην καταδίωξη ανθρώπων που επιτίθενται στην ακεραιότητα όλων των χρηματοπιστωτικών συστημάτων».

Πρώτη στα χρονικά η μεθοδολογία που χρησιμοποίησαν

«Τα αδέρφια αυτά φέρεται να διέπραξαν μια πρώτη στο είδος της παραβίαση του blockchain Ethereum αποκτώντας πρόσβαση σε εκκρεμείς συναλλαγές, αλλάζοντας την κίνηση του ηλεκτρονικού νομίσματος και κλέβοντας τελικά 25 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα από τα θύματά τους» δήλωσε ο Thomas Fattorusso.

Εάν καταδικαστούν, οι Anton Peraire-Bueno και James Pepaire-Bueno θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών για κάθε κατηγορία.