Χρηματιστήριο: Αδύναμες συναλλαγές και πτωτική πορεία σε Αθήνα και Ευρώπη
Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας 30/12 στις 1.456 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,07%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 80,38 εκατ. ευρώ.
Οριακή πτώση σημείωσαν και οι δείκτες υψηλής και μεσαίες κεφαλαιοποίησης.
Ενδοσυνεδριακά, από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, σημαντική άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Ελλάκτωρ (+5,5), με φόντο την ανακοίνωση της εταιρείας για ΓΣ με πρόταση για επιστροφή κεφαλαίου €0,85/μτχ.
Πτώση σημείωσαν και οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τις αυξημένες αποδόσεις των κρατικών ομόλογων να αποτελούν κίνητρο για τους επενδυτές για να αποσύρονται από τις αγορές μετοχών.
Οι όγκοι συναλλαγών ήταν περιορισμένοι ενόψει της αργίας της Πρωτοχρονιάς, με αρκετές αγορές στην Ευρώπη να κλείνουν νωρίτερα αύριο, Τρίτη.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως ο STOXX 600 οδεύει προς ετήσια άνοδο 5,9%.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χρυσή χρονιά για το ελληνικό χρηματιστήριο - Οι μετοχές που έφεραν την άνοδο
Σήμερα η ΓΣ της Ελλάκτωρ - Πρόταση για επιστροφή κεφαλαίου €0,85/μτχ
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (25 Δεκεμβρίου)
06:30
Αυξημένες αποδοχές για τους δημόσιους υπαλλήλους - Τι κερδίζουν μετά τις φοροελαφρύνσεις
06:00
Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ την τελευταία Κυριακή του χρόνου
05:00
Αντίστροφη μέτρηση για την επιχορήγηση βιβλίων ΔΥΠΑ - Πάνω από 120.000 vouchers έως σήμερα
04:00