Κοντά στα 80 δολάρια για 3η ημέρα το πετρέλαιο: Εντείνονται οι ανησυχίες για ανεφοδιασμό των αγορών
Αμερικανικές δυνάμεις στο USS Abraham Lincoln
U.S. Navy via APΓια τρίτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο, οι τιμές του πετρελαίου διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, καθώς η σύρραξη στην Μέση Ανατολή κλιμακώνεται. Ανησυχία προκαλεί το ενδεχόμενο να κλείσει το στενό του Χουρμούζ, για «αναταράξεις» στις διεθνείς αγορές.
Αναλυτικά, η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου Brent Βόρειας Θάλασσας σε παράγωγα (προθεσμιακά συμβόλαια) βρισκόταν στα 78,83 δολάρια (+1,10%) περί τις 03:10 (ώρα Ελλάδας).
Χθές, Δευτέρα (02/03) απογειώθηκε ως και στα 82,37 δολάρια, αν και η άνοδος περιορίστηκε στο 6,7%.
Την ίδια στιγμή, ενώ η αμερικανική ποικιλία West Texas Intermediate (WTI) κατέγραφε άνοδο 74 σεντς (+1%) στα 71,97 δολάρια, η απογείωσή του επίσης περιορίστηκε χθες και έκλεισε με άνοδο 6,3%.
Όπως προεξοφλούν παρατηρητές, οι τιμές του αργού θα παραμείνουν αυξημένες, τουλάχιστον όσο συνεχίζεται η σύρραξη.
Παράλληλα, αναλυτές της Bernstein αναθεώρησαν προς τα πάνω την εκτίμησή τους για την τιμή του Μπρεντ Βόρειας Θάλασσας, από τα 65 στα 80 δολάρια το βαρέλι, το 2026 υπολογίζουν πως ίσως φτάσει ακόμη και τα 120-150 δολάρια, αν ο πόλεμος έχει διάρκεια.
Drone χτύπησε εργαστήριο ελέγχου εξωτερικής ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
18:34
Εντολή Νετανιάχου για ένα πρόγραμμα - ασπίδα κατά των drones της Χεζμπολάχ
18:22
Αναβαθμίζεται η πλατφόρμα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς - Τι θα αλλάξει
18:11
ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΣΕ «ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ»: Σχέδιο 14 σημείων από το Ιράν για τερματισμό του πολέμου σε 30 ημέρες – Επιφυλακτική η στάση Τραμπ
18:00