ΑΓΟΡΕΣ

Το Χόλυγουντ επενδύει στη Νέα Ζηλανδία

Το Χόλυγουντ επενδύει στη Νέα Ζηλανδία

Oλο και περισσότεροι πλούσιοι επιλέγουν τη Νέα Ζηλανδία για να αγοράσουν εξοχική κατοικία καθώς η απομόνωση που προσφέρει η χώρα δεν θεωρείται πλέον μειονέκτημα αλλά πλεονέκτημα. Ετσι έχουν αγοράσει εκεί ακίνητα επιχειρηματίες και παράγοντες του Χόλιγουντ όπως είναι ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον και ο ρώσος τιτάνας της χαλυβουργίας Αλεξάντερ Αμπράμοφ.

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται ψηλά στη λίστα όπου θα ήθελε κανείς να ζει σύμφωνα με διεθνείς έρευνες. Βρίσκεται στις 10 υψηλότερες θέσεις όσον αφορά την έλλειψη διαφθοράς, την ευημερία και τη δημοκρατία. Το ΑΕΠ της οικονομίας ανέρχεται σε 180 δισ. δολάρια και προέρχεται κατά κύριο λόγο από τον τουρισμό και τη γεωργία. Μάλιστα, σύμφωνα με νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από μία εβδομάδα, η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται σε πολύ υψηλή θέση όσον αφορά την ευκολία για επιχειρείν, ξεπερνώντας ακόμη και τη Σιγκαπούρη.

Τους πρώτους δέκα μήνες του 2016 οι τιμές των ακινήτων στη Νέα Ζηλανδία αυξήθηκαν σχεδόν κατά 13% ενώ σε μεγάλες πόλεις όπως το Οκλαντ οι μέσες τιμές των κατοικιών έχουν διπλασιαστεί από το 2007. Στη χώρα επιστρέφουν μεταξύ άλλων και πολίτες της οι οποίοι είχαν βρεθεί στην Ευρώπη ή στην Αμερική για λόγους καριέρας καθώς επιλέγουν να μεγαλώσουν πλέον εκεί τα παιδιά τους, όπως λένε πολλοί μεσίτες.

Τέτοιες μετακινήσεις τις ευνοεί και η ίδια η χώρα. Εάν κάποιος επενδύσει εκεί από 10 εκατ. δολάρια Νέας Ζηλανδίας (6,6 εκατ. ευρώ) για περίοδο τουλάχιστον τριών ετών μπορεί να λάβει άδεια παραμονής, με την προϋπόθεση ότι θα έχει περάσει στη χώρα τουλάχιστον 44 ημέρες τον χρόνο μέσα στα τελευταία δύο χρόνια. Οι επενδυτές δεν χρειάζεται να μιλούν αγγλικά ή να φορολογούνται εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ