ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Γεωργιάδης για ωράριο καταστημάτων: Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να μειωθεί

Γεωργιάδης για ωράριο καταστημάτων: Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να μειωθεί
Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν λίγο πριν την προγραμματισμένη συνάντησή του με εκπροσώπους της αγοράς ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Έκλεισε οριστικά τα σενάρια περί μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, λίγο πριν τη συνάντησή του με εκπροσώπους της αγοράς.

«Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ωραρίου των καταστημάτων. Δεν συζητείται αυτό το ενδεχόμενο, το οποίο αν εφαρμοζόταν θα είχε δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας και στον τζίρο των καταστημάτων», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, των πολυκαταστημάτων και αλυσίδων καταστημάτων (ΣΕΛΠΕ) και των εμπόρων (ΕΣΕΕ) με αντικείμενο συζήτησης την πορεία του πληθωρισμού και την ακρίβεια.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι η ενδεχόμενη εξοικονόμηση ενέργειας από τυχόν μείωση του ωραρίου κατά μία ή δύο ώρες, θα είναι πολύ μικρή σε σχέση με τη ζημιά που θα προκαλούσε στην αγορά.

«Η δε, ενδεχόμενη εξοικονόμηση, κατά μια ή δύο ώρες του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανικό εμπόριο θα είναι πολύ μικρή σε σχέση με τη ζημία που θα προκαλούσε στην αγορά. Άρα δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα. Ούτως ή άλλως αν κάποιος θέλει να δουλεύει λιγότερες ώρες από το ωράριο λειτουργίας αυτό είναι δικό του δικαίωμα», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση περί μείωσης του ωραρίου για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, άνοιξε μετά από πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Ανοιχτός σε αλλαγή στο ωράριο εμφανίστηκε και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας ζητώντας ωστόσο το μέτρο να είναι υποχρεωτικό και να περιλαμβάνει και τα σούπερ μάρκετ.

Για τις πρωτοβουλίες των εμπορικών συλλόγων, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι το επίσημο ωράριο της χώρας είναι εθνική αρμοδιότητα και την καθορίζει το υπουργείο Ανάπτυξης με νόμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ