ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Δεν εξετάζεται μείωση ωραρίου των καταστημάτων

Κυβερνητικές πηγές: Δεν εξετάζεται μείωση ωραρίου των καταστημάτων
Η κυβέρνηση κλείνει τη συζήτηση για υποχρεωτική μείωση ωραρίου. Οι Εμπορικοί Σύλλογοι θα μπορούσαν να συστήσουν και όχι να υποχρεώσουν στα μέλη τους, να μειώσουν το ωράριό τους ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης ωραρίου των καταστημάτων.

Το θέμα ανακινήθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που πρότεινε να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές και βρδινές ώρες, προκειμένου να επιτευχθεί μείωση κατανάλωσης ενέργειας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας από την πλευρά του, δεν τοποθετήθηκε αρνητικά, θέτοντας ωστόσο μεταξύ των προϋποθέσεων, το μειωμένο ωράριο να εφαρμοστεί καθολικά, δηλαδή να περιλαμβάνει και τα σούπερ μάρκετ, αλλά και σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους να δοθεί η «δυνατότητα ευέλικτης εργασίας στους μισθωτούς ώστε να μην μειωθούν οι αποδοχές τους».

Σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της αγοράς με επίκεντρο το θέμα της ακρίβειας και της πορείας των τιμών, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων πιθανότατα να βρεθεί και το ζήτημα που έχει προκύψει με το ωράριο των καταστημάτων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση κλείνει οριστικά τη συζήτηση για υποχρεωτική μείωση του ωραρίου των καταστημάτων. Οι εμπορικοί σύλλογοι θα μπορούσαν να συστήσουν και όχι να υποχρεώσουν στα μέλη τους, να μειώσουν το ωράριό τους.

Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης σημείωναν νωρίτερα στο CNN Greece ότι η μείωση του ωραρίου θα οδηγούσε σε μία δύσκολη «εξίσωση» που θα έπρεπε να επιλυθεί όσον αφορά στους εργαζόμενους και το ωράριό τους, επομένως η εφαρμογή του θα δημιουργούσε προβλήματα.

Από την πλευρά του ο Παντελής Φιλιππίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου πρότεινε χθες στα μέλη του τη μείωση του ωραρίου από την προσεχή Δευτέρα σημείωνε στο CNN Greece ότι δεν προκύπτει κανένα ζήτημα με το ωράριο «Με την πρόταση μας οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν 45 ώρες την εβδομάδα παραπάνω από τις 40 που εργάζονται σήμερα καθώς πολλοί απασχολούνται με 4ωρα ενώ υπολογίζονται και οι υπερωρίες» εξηγούσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ