ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 42% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Αύγουστο

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 42% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Αύγουστο
Αντίστοιχα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022, καταγράφηκε μείωση κατά 15% ΙΝΤΙΜΕ

Αύξηση 42% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Αύγουστο σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα πέρσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022, παρουσίασε μείωση κατά 15%

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2021 – Αυγούστου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2020 – Αυγούστου 2021, παρουσίασε αύξηση 38,9%, έναντι αύξησης 10,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Αναλυτικά:

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 42,0% τον μήνα Αύγουστο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2021, προήλθε:

  1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας :

    Αύξηση κατά 42,3% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων, παραγωγής βασικών μετάλλων, βιομηχανίας τροφίμων.

    Αύξηση κατά 13,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

  2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

    Αύξηση κατά 50,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς

    Αύξηση κατά 37,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς

Εγχώρια αγορά

Όσον αφορά στην εγχώριας Αγοράς η αύξηση προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας :

  • Αύξηση κατά 38,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: λοιπών ορυχείων και λατομείων, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.
  • Αύξηση κατά 37,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, βιομηχανίας τροφίμων.

Εξωτερική αγορά

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική αγορά η αύξηση προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

Αύξηση κατά 51,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων, βιομηχανίας τροφίμων, παραγωγής βασικών μετάλλων.

Αύξηση κατά 2,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

Αύξηση κατά 74,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης

Αύξηση κατά 40,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης

Σύγκριση με τον Ιούλιο 2022

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 15,0% τον μήνα Αύγουστο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας :

Μείωση κατά 15,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης.

Μείωση κατά 10,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

Μείωση κατά 15,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς

Μείωση κατά 14,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ