ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ακίνητα: 1.195 δημοπρασίες σήμερα - Στο «σφυρί» 22 κατοικίες στην Αθήνα

Ακίνητα: 1.195 δημοπρασίες σήμερα - Στο «σφυρί» 22 κατοικίες στην Αθήνα
Πρόκειται για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που αφορούν κτήρια, κατοικίες, καταστήματα, θέσεις πάρκινγκ και οικόπεδα ΙΝΤΙΜΕ

Συνολικά 1.195 δημοπρασίες ακινήτων έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών eauction.gr με σημερινή ημερομηνία διεξαγωγής. 

Πρόκειται για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που αφορούν κτήρια, κατοικίες, καταστήματα, θέσεις πάρκινγκ και οικόπεδα τα οποία δημοπρατούνται σήμερα Τετάρτη 21/12, με τιμές που ξεκινούν από τα 300 ευρώ για ένα οικόπεδο στην Κεντρική Μακεδονία και φτάνουν έως και 18,5 εκατ. ευρώ για εργοστάσιο στον δήμο Τρίπολης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με ένα κλικ εδώ και να βάλουν τα δικά τους κριτήρια για να βρουν τις επιλογές που τους εξυπηρετούν.

Σημειώνεται πως ο επόμενος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 30/12.

«Φρένο» σε κατασχέσεις για τραπεζικά χρέη μικρότερης αξίας των ακινήτων

Απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα το Ειρηνοδικείο Αθηνών βάζει τέλος στην καταχρηστική πρακτική των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιρειών να προχωρούν σε κατασχέσεις ακινήτων πελατών-οφειλετών τους για χρέη από δάνεια ή πιστωτικές κάρτες που το ύψος τους είναι υποπολλαπλάσιο της αξίας των ακινήτων.

Η απόφαση ισχύει και στις περιπτώσεις που οι δανειολήπτες δηλώνουν ότι έχουν τα χρήματα για να εξοφλήσουν ολοσχερώς τις οφειλές τους.

Πρόκειται για την υπ’ αριθμόν 1036/2022 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» αναμένεται να αποτελέσει «πιλότο» και για άλλες παρόμοιες διενέξεις μεταξύ τραπεζών-εισπρακτικών και δανειοληπτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ