«Παράθυρο» Σταϊκούρα για πρόσθετες παρεμβάσεις - Τι απάντησε για το «Δώρο Πάσχα»

Ορθάνοιχτο «παράθυρο» για νέες πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη των πολιτών άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα των Νέων πως η κυβέρνηση εξετάζει την καταβολή δώρου Πάσχα, της τάξης των 250 – 300 ευρώ για ευάλωτους και συνταξιούχους.
«Όπως φαίνεται δημιουργείται ή αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σταϊκούρας.
Πρόσθεσε δε, ότι ήδη έχουν ληφθεί σειρά μέτρων που βλέπει τώρα στο πορτοφόλι του ο πολίτης τα οποία ανέρχονται σε περίπου 3 δισ. ευρώ.
Είπε ακόμη, ότι το 2022 η οικονομία πήγε καλύτερα και σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθάμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά δεν υπάρχουν ανεξάντλητοι πόροι για βοήθεια.
Ο υπουργός Οικονομικών, χαρακτήρισε «γενναία και ρεαλιστική» την τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού.
Για τον πληθωρισμό εκτίμησε ότι θα κινηθεί στο 5% το 2023.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη: Τι θα πει σήμερα ο πρωθυπουργός – Οι στόχοι και το «στοίχημα»
.jpg?t=sQYn58Mj87bberHZ5T3UbQ)
Πότε ξεκινούν οι πληρωμές για τους δικαιούχους των συντάξεων Ιουλίου
02:00
Επιστροφή ενοικίου: Σε ποια περίπτωση ο ενοικιαστής δεν θα το λάβει
01:00
ΥΠΕΝ: Έως πότε παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επιδοτήσεις ρεύματος σε επιχειρήσεις
00:30
Λαύριο: Αδέσποτο σκυλί δάγκωσε παιδί 2,5 ετών στο πρόσωπο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
23:59